Финансист очаква втората вълна на COVID-19 да усложни икономиката. Това

...
Финансист очаква втората вълна на COVID-19 да усложни икономиката. Това
Коментари Харесай

Финансист очаква втората вълна на COVID-19 да усложни икономиката


Финансист чака втората вълна на COVID-19 да усложни стопанската система . " Това няма да е обичайната рецесия в международен мащаб ", съобщи в утринния блок на Нова телевизия финансистът Любомир Дацов.

Според него обаче България изостава от международното течение . " Тази рецесия има своите особености. Безработицата е минимална, има изкривявания, които затрудняват анализите. Втората вълна в допълнение ще усложни стопанската система. При първата обсада хората чакаха къси периоди и бързо отминаване ", изясни Дацов.

По думите му в международен проект има много проучвания, които демонстрират, че по-тежка рецесия не е имало от 30-40 години, най-малко в Европа .

" Тази рецесия е провокирана от COVID-19, тя не е традиционно-икономическа. Някои държавни решения в допълнение " напомпват " проблемите , които съществуват. Например в последните седмици излязоха проучвания, които демонстрират, че т.нар стратегии за количествени удобства на централните банки в допълнение задълбочават разликите в приходите на хората ", означи Дацов.

Той акцентира, че се бележи и софтуерен и обществен скок. Според Дацов измененията в обществата, промишлеността, в връзките дават необикновен късмет за ускорено развиване на стопанската система в идващите години.
 Регистрираните безработни в страната са над 224 000 души
Регистрираните безработни в страната са над 224 000 души

Коронакризата пречупи позитивните тендеции в заетостта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР