Финансираме Черноморието по Плана за възстановяване с около 24 млн.

...
Финансираме Черноморието по Плана за възстановяване с около 24 млн.
Коментари Харесай

Министър Пулев: Варна е шампионът на Черноморието по Плана за възстановяване – над 215 фирми получават 14 млн. лв.

„ Финансираме Черноморието по Плана за възобновяване с към 24 млн. лева 309 компании от 15 общини по морето са измежду първите, които печелят средства по „ Технологична рационализация " и „ ИКТ решения и киберсигурност " - пилотните процедури за България по Плана за възобновяване и резистентност ". Това заяви министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев във връзка завършването на първия стадий от сключването на договорите за финансиране на първите 2552 български компании, спечелили средства по ПВУ.

Шампионът на Черноморието, по думите му, е Област Варна. Там 215 компании от 8 общини ще получат към 14 млн. лева по двете ограничения. Средствата си поделят компании от Аврен, Аксаково, Белослав, Варна, Девня, Долни чифлик, Дългопол и Провадия. По „ Технологична рационализация " утвърдени от региона са 47 компании за 10.7 млн. лева, а по „ ИКТ решения и киберсигурност " - 168 компании за общо 3.2 млн. лева

В Област Бургас резултатите също са отлични, по думите на министър Пулев, като финансиране от над 10 млн. лева по двете процедури ще има за 94 микро-, дребни и междинни предприятия от 7 общини. Освен от регионалния град Бургас, утвърждение на плановете са получили компании от Айтос, Карнобат, Поморие, Приморско и Средец. По процедурата за „ Технологична рационализация " утвърдените компании от региона са 32 за общо над 9 млн. лева, а по мярката „ ИКТ решения и киберсигурност " - 64 плана за общо над 1 млн. лева

„ Първите компании, които ще получат финансиране по ПВУ в България, са общо 2552. Няма област в България, до която да не доближи финансиране ", разяснява още министърът, като изясни, че на първи стадий по „ Технологична рационализация " 953 компании ще получат общо 260 млн. лева, а по „ ИКТ решения и киберсигурност " бюджетът от 30,6 млн. лева ще стигне до 1599 компании.

„ До края на месеца ще бъдат подписани всички контракти по процедурата „ Технологична рационализация ". По втората са изпратени предложения към 750 компании, като се чака сключването на договорите им да стартира още този месец ", сподели министър Пулев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР