Финалната версия на Плана за възстановяване и устойчивост е напълно

...
Финалната версия на Плана за възстановяване и устойчивост е напълно
Коментари Харесай

Кирил Петков щастлив: Гарантирахме енергийната сигурност

Финалната версия на Плана за възобновяване и резистентност е изцяло подготвена, съобщи министър председателят Кирил Петков при започване на днешното съвещание на Министерския съвет.

"Тя подсигурява енергийната сигурност на България. Запазваме цялостния потенциал на Маришкия басейн и по едно и също време с това сме напълно в границите на Зеления преход. Използвахме новаторски решения, в това число акумулатори и ВЕИ-та, геотермали, употребявайки естественото благосъстояние на България ", изясни Петков.

„ Искам да поздравя особено и метода за обективна България. Върховенството на закона е поставено на голям фундамент и е огромен приоритет. Най-накрая имаме механизъм, който ускорява контрола върху основния прокурор и това става със арбитър, който краткотрайно ще вземе ролята на проверяващ прокурор, а по-късно ще бъде върнат като арбитър, тъй че да няма спор на интереси”, регистрира Петков.

Едновременно с това ще бъде направена промяна и в Антикорупционната комисия. „ Ще има и огромни промени в това по какъв начин се правят публичните поръчки. Както всички знаем, това беше голям проблем в предходните ръководства на България”, уточни Кирил Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР