``Философията за изготвяне на бюджета се смени рязко и то

...
``Философията за изготвяне на бюджета се смени рязко и то
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Бюджетът е на ръба на дефицита и няма никакви буфери

``Философията за правене на бюджета се смени внезапно и то доста бързо през последните няколко години и единствено времето ще покаже дали това е вярна тактика, само че всекидневно опитът демонстрира, че да трупаш задължения и да държиш огромен недостиг не е дълготрайно устойчива стратегия``. Tова съобщи някогашният министър на финансите Владислав Горанов в ефира на Българска национална телевизия.

``Рано или късно, в случай че финансовият министър желае да понижи недостига, ще би трябвало да прибегне или към повдигане на налози, или съществено да бъдат рязани разноски в бюджета``, добави още той.

" Основните ми съмнения, че с този по-голям недостиг ще се помогне на по-високото равнище на инфлация, което ни отдалечава от еврозоната. Друг значителен проблем с философията на макрорамката това е твърдо оптимистично заложените доходи - добре, че се направи промяна най-малко във връзка с таксите, свързани с газа, за които беше авансово ясно, че няма да бъдат събрани поради метода, по който бяха въведени, а и поради неналичието на опция на процедура едно задгранично юридическо лице да бъде обложено с такива огромни суми на наша територия - приказваме в тази ситуация за " Газпром ", посочи Горанов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР