Философът Юлия Кръстева, която живее във Франция от 1966 г.,

...
Философът Юлия Кръстева, която живее във Франция от 1966 г.,
Коментари Харесай

Юлия Кръстева: Не съм била агент на ДС!

Философът Юлия Кръстева, която живее във Франция от 1966 година, отхвърли да е била член на българските разследващи служби по времето на комунизма. Тя направи това в декларация до френския седмичник "Нувел Обсерватьор ". Преди два дни изданието разкри, че е намерил нейния формуляр за скришен сътрудник на някогашната комунистическа загадка работа Държавна сигурност. От документа излиза наяве, че тя е вербувана през юни 1971 година под псевдонима „ Сабина “.



Това изказване "е освен смешно и погрешно ", само че е "оклеветяващо ", декларира пред седмичника филоложката, психоаналитичката и писателката от български генезис. Тя живее във Франция от половин век. "Някой желае да ми навреди ", добавя Юлия Кръстева. Тя показва, че ще пази положителното си име в съда.

"Нувел обсерватьор " показва, че това досие е излязло от архивите, тъй като Юлия Кръстева желала да работи за българско списание - "Литературен вестник ", което я подложило на наложителни инспекции за "всеки публицист, роден преди 1976 година ".

Юлия Кръстева имигрира във Франция през 1966 година, с цел да учи.

Френска гражданка след брака си с писателя Филип Солерс, тя става фигура в интелектуалния живот във Франция, създавайки несметно творчество, което обгръща литературата, психоанализата, лигвистиката и семиотиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР