Филми и книги са се опитвали да предадат ужасите на

...
Филми и книги са се опитвали да предадат ужасите на
Коментари Харесай

Изживейте ужаса на Хирошима във виртуална реалност

Филми и книги са се опитвали да предадат ужасите на гърмежа на атомната бомба в Хирошима, само че може единствено да си визиите какъв брой по-могъщ може да бъде този урок по история, в случай че се съобщи посредством виртуална действителност. Това е упоритостта зад The Day the World Changed – разтърсващ филм за виртуална действителност, който бе показан тази седмица на филмовия фестивал Tribeca в Ню Йорк.

The Day the World Changed, основан от визионерите на VR медиума Габо Арора и Сашка Нессел, слага въпроса какво злополуките от предишното могат да ни научат за бъдещето. VR изображението носи цялостното пагубно влияние на гърмежа на атомна бомба над Хирошима през Втората международна война. Бомбардировката и последвалото разрушение на Нагасаки сложиха завършек на Втората международна война и избавиха безчет американски животи, само че също по този начин родиха и епохата на нуклеарните оръжия.

Режисьорите споделят, че техният план демонстрира по какъв начин виртуалната действителност може да надвиши елементарните кина и зали, с цел да провокира сериозни обществени диалози и в последна сметка промени. Филмът е продуциран с поддръжката на Иновационния фонд за кино и медийни проучвания в университета „Джон Хопкинс“ и прави публична премиера на филмовия фестивал Tribeca 2018. AR/VR студиото Tomorrow Never Knows показва The Day the World Changed в съдействие с Международната акция за унищожаване на нуклеарното оръжие (ICAN), която е притежател на Нобелова премия за мир от 2017 година

Построен като „интерактивен монумент на виртуалната реалност“, VR филмът притегля феновете с ужасните усещания на жертвите и оживелите от атомни бомбардировки и тестване на нуклеарни оръжия посредством първокачествени свидетелства, визуализации на данни, триизмерно сканиране и фотограметрия. Филмът ще се демонстрира сред 20 и29 април на филмовия фестивал Tribeca 2018. Той е основан с енджина Unity и по-късно ще бъде разполагаем на SteamVR.

„Живеем във време, когато нашият главнокомандващ и водачи на други нации намерено приканват за повече нуклеарни оръжия. Нашето желание е да дадем глас на тези жертви на нуклеарната война и да желаяме от света да се изправи пред тази обща история и да признае същинския смут на тези оръжия „, споделят основателите на кино лентата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР