Филмът Доза щастие продължава да жъне успехи и награди, като

...
Филмът Доза щастие продължава да жъне успехи и награди, като
Коментари Харесай

В Европа гледат „Доза щастие“

Филмът " Доза благополучие " продължава да жъне триумфи и награди, като последната от тях е за ярки достижения в региона на културата на Столична община, похвалиха се режисьорката Яна Титова и актрисата Валентина Каролева по Би Ти Ви. „ От самото начало, правейки кино лентата, в никакъв случай не сме мислили какво ще се случи с него, къде ще отиде - по-скоро нашата генерална концепция е била да доближи до хората. Всички други бонуси бяха добре пристигнали. Много сме щастливи, в никакъв случай не сме си го поставяли като цел “, разяснява Яна Титова, която сега снима „ Откраднат живот “ и от време на време се появява и пред камерите. Заради пандемията екипът на „ Доза благополучие “ не е съумял да получи доста от оценките, в това число и влиятелните статуетки от интернационалния кино фестивал в Москва. „ Седях на дивана у дома и идваха статуетки “, майтапи се Титова.

Валентина Каролева преди време пък е разказвала, че другарството й с Яна е било решаващо за триумфа. „ Аз ѝ се доверих на 100 %. Не съм се съмнявала в нейни думи или решения нито за момент. Никога няма да не помни и една от първите по-мащабни подиуми - почувствах се като дете, оставено за първи път на детска градина, тъй като Яна  беше надалеч от мен “.  

Дори по време на карантината феновете са имали допир с кинотворбата, тъй като тя се популяризира на една от най-големите стрийминг платформи. Филмът е бил преди всичко цяла седмица в седем страни, където е имал премиера. „ Ако триумфът в България е бил ненапълно предстоящ, то неговият пробив в другите страни е изненада “, споделя още Титова. „ Доза благополучие “ ще бъде първият български филм, който ще бъде прожектиран в Централна Европа – Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния.

Филмът е основан на романа от 2016-а „ Падение и избавление: Изповедта на една хероинова наркоманка “ на Весела Тотева – майката на Валентина Каролева. Известната журналистка умря от инфаркт малко преди премиерата.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР