Филипинските власти съобщиха в понеделник, че най-малко 25 души са

...
Филипинските власти съобщиха в понеделник, че най-малко 25 души са
Коментари Харесай

Тропическата буря Меги удари Филипините

Филипинските управляващи оповестиха в понеделник, че минимум 25 души са починали при свлачища и наводнения, породени от тропическата стихия Меги , оповестява Агенция Ройтерс. Бурята удари източното и южното крайбрежие на страната от Югоизточна Азия.

Бурята доближи сушата в неделя с устойчиви ветрове до 65 километра (40 мили) в час и пориви до 80 км/ч (49 мили/ч). Меги е първата стихия, която връхлетя архипелага тази година, който вижда към 20 сходни стихии годишно.

В източната провинция Лейте бяха открити телата на 22 души , откакто бяха затрупани под свлачище, заяви Джомен Коладо, шеф на полицията в град Байбай.

Националната организация за бедствия, която също уведоми, че трима души са починали в южния район Давао, съобщи, че докладваните жертви към момента подлежат на инспекция.

" Имаше свлачища в общности и по-късно някои от жертвите бяха пометени от наводнения ", сподели Коладо, добавяйки, че избавителните интервенции не престават, защото минимум още шест души са в неопределеност.

Снимки, споделени от локалното противопожарно бюро в понеделник, демонстрират, че спасителите минават през близо отчасти потопени домове и копаят за оживели в наранена от свлачище зона.

Очаква се тропическата стихия Меги да отслабне до 45 км в час и да се върне над морето във вторник , оповестиха от държавното метеорологично бюро.
 Вулкан изригна във Филипините, провокира евакуация
Вулкан изригна във Филипините, провокира евакуация

Повече от 1200 души бяха евакуирани на безвредно място
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР