Филип Кузменко - лекар, кардиолог и диетолог разказа кои са

...
Филип Кузменко - лекар, кардиолог и диетолог разказа кои са
Коментари Харесай

Как да преборим пролетната умора без да прибягваме до медикаменти

Филип Кузменко - доктор, кардиолог и диетолог описа кои са главните аргументи за пролетна отмалялост и неразположение през пролетно-есенния интервал.

Пролетната отмалялост, сходно на есенната уязвимост, която някои хора изпитват е проблем, с който се сблъскваме, когато има неочаквани промени в температурата и хората постоянно настиват. Баналната простуда е една от най-честите аргументи за неразположение през този интервал, сигурен е Кузменко.

Но в случай че хората стартират да отделят секрет от носа, когато са на открито в студено време, това не значи, че имат хрема и се разболяват, сподели лекарят.

" Това е естествена реакция на носните проходи: на фона на студа се създава огромно количество слуз, с цел да се затопли естествено носът, това не е патология. Ако това е съпроводено от тресчица и други признаци - кашлица или възпалено гърло, можем да кажем, че индивидът се разболява ”.

Съществува мнение, че неразположението напролет може да е симптом на дефицит на витамини. Въпреки това, означи лекарят, неналичието на витамини води до характерни болести, които изискват запълване на витаминния недостиг.

Но да се отървете от пролетната отмалялост, като приемате мултивитамини не е задоволително.

" Ако човек развие признаци на дефицит на витамини, несъмнено, той би трябвало да ги взема. Но в случай че усещате пролетна отмалялост, единствено приемът на таблетки с мултивитамини няма да усъвършенства положението ви в по какъвто и да е метод ", сподели Кузменко.

" Хората изпитват отмалялост при промяна на сезоните поради нервното безсилие. С настъпването на топлото време и разходките навън всичко може да се промени към по-добро - настроението ще се усъвършенства и последователно хората ще могат да се върнат към естествен и по-енергичен метод на живот ", сподели Кузменко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР