Филикс, чиито 18 медала са най-много в историята на световни

...
Филикс, чиито 18 медала са най-много в историята на световни
Коментари Харесай

Носителката на 11 олимпийски медала Алисън Филикс ще участва на десетото си Световно първенство

Филикс, чиито 18 медала са най-вече в историята на международни шампионати, разгласи, че това ще бъде последният й сезон на писта. На шампионата на Съединени американски щати предишния месец тя приключи шеста на 400 метра и не се класира за нито една самостоятелна дисциплинираност. Но 36-годишната американка беше определена за смесената щафета от Федерацията по лека атлетика на Съединени американски щати, която разгласи лист от 151 състезатели за шампионата.

Световното състезание ще се организира от 15 до 24 юли в Юджийн, Орегон.

В листата липсва Ша`Кари Ричардсън, която не съумя да се класира за финалите нито на 100, нито на 200 метра на националния шампионат.

Сред определените за женската щафета на 4 по 100 метра е Габи Томас, шампионката на 200 метра през 2021-а, която получи травма на подколянното сухожилие този сезон.

Съединени американски щати ще вземат участие с девет настоящи международни първенци и 29 медалисти от Токио 2020 на първото международно състезание на американска земя. Сред тези международни първенци е някогашният номер 1 на планетата на 100 метра Крисчън Коулман, който беше осъден за Олимпийските игри след пропуснати допинг проби.

Едно от най-интересните надпревари от 10-дневната стратегия ще бъде срещата сред настоящата олимпийска шампионка Сидни МакЛафлин против международна номер 1 Далайла Мухамад на 400 метра с трудности.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР