Филантропите от Фондация „Томсън Ройтерс“ – най-големият „доставчик“ на новини

...
Филантропите от Фондация „Томсън Ройтерс“ – най-големият „доставчик“ на новини
Коментари Харесай

10-те държави най-опасни за жените

Филантропите от Фондация „ Томсън Ройтерс “ – най-големият „ снабдител “ на вести и информация по света, дефинираха кои са 10-те места в света, където е най-опасно да бъдеш жена, написа Euronews.

Подобно изследване е било направено преди 7 години, а новото през днешния ден цели да ревизира дали нещо се е трансформирало.

Фондацията е работила с 548 специалисти по въпросите с дамите от целия свят, в това число и с представители на университетските среди, здравни служащи, политици и работещи в Неправителствени организации.

Експертите бяха помолени да обсъдят параметрите: опазване на здравето, обичаи, дискриминация, полово принуждение, тормоз и трафик на хора.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ 10-ТЕ ДЪРЖАВИ, В КОИТО Е ОПАСНО ДА СИ ЖЕНА

На № 10 се подрежда Съединени американски щати

Изненадващо допълнение към листата, специалистите изясняват с акциите # MeToo и Time's Up, ориентирани против половия тормоз и принуждение. Съединените щати споделя третото място със Сирия като страна със международния връх за полово принуждение.

Държавата заема също шестото място, след Пакистан, за домашно, физическо и психическо принуждение.

№ 9 Нигерия

Африканската страна е четвъртата по трафик на хора след Индия, Либия и Мианмар. Това включва също и домашното иго, насилствения труд и полово иго. Тя се класира и като десетата по полово принуждение.

Организация на обединените нации твърди, че хиляди нигерийски дами, които се пробват да избягат в Европа през Либия, са принудени да правят "черни вълшебен ритуали ", които ги обвързват с трафикантите им, преди да бъдат принудени да проституират в Италия.

Северната част на страната е опустошена от бунтовниците „ Боко Харам “, които са виновни за отвличането на стотици ученички, както и за военните офанзиви в района.

№ 8 Йемен

Страната е четвърта в света по най-лоши здравни грижи по отношение на дамите.

Една от най-бедните страни в Арабския свят е опустошена от тригодишната революция, произлизаща от „ Арабската пролет “. Кризата докара до продължаващия боен спор сред шиитските въоръжени екстремисти „ Хути” и ръководещата коалиция.

№ 7 Република Конго

Централната африканска страна се класира като втора след Индия като най-опасната в света заради полово принуждение. Това включва изнасилването като част от инструментите на войната, липса на достъп до правосъдните органи в тези случаи на принуждение и насилствените полови връзки.

Богатата другояче на минерали Конго е изправена пред интервал на мощно напрежение и възобновено принуждение след спора, прочут като „ Първата международна война в Африка “ сред 1994-2003 година

№ 6 Пакистан

Преди пет години страната заемаше пета позиция в проучването. Въпреки че тази година демонстрира по-добри резултати, Пакистан е на четвърто място в света по дискриминация и културни обичаи, които включват неналичието на опцията дамите да работят, както и физическо принуждение или подлагането на дълготрайно недояждане като форма на наказване.

№ 5 Саудитска Арабия

Докато насилието върху дами в Саудитска Арабия е ниско, дискриминирането в страната е на второ място в международен мащаб. Това включва ограничение на съществени човешки права, като дискриминация на работното място, опцията за прехранване и липса на достъп до обучение.

Докато дамите в Саудитска Арабия към този момент имат правото да карат, специалисти обявиха, че премахването някои забрани като тази за уверение за ръководство на МПС, както и да се арестуват дами деятели демонстрират, че има още доста неща, върху които би трябвало да се работи.

№ 4 Сомалия

Докато страната е на 10-то място поради полово принуждение, тя се класира и на третото място с най-ужасни форми на „ отмъщение “ посредством многовековните си обичаи. Това включва убийството с камъни, детски брак, киселинни офанзиви.

Жените в Сомалия страдат от войната на повече от две десетилетия, подхранвала културата на принуждение и отслабвала институциите.

№ 3 Сирия

Страната, която сега е в 7-мата си година от гражданската война, се подрежда като третата в света откъм полово принуждение, дружно със Съединени американски щати.

Това включва изнасилването, употребявано като част от военните дейности в страната. Сирия се подрежда като втора след Афганистан за тормоз, обвързван с спорове, домашно, физическо и психическо принуждение.

№ 2 Афганистан

Докато страната се подрежда на седмо място по полово принуждение, проучване открива, че Афганистан има най-лошото опазване на здравето в света по отношение на дамите.

Здравният министър съобщи, че влошената опазване на здравето прави живота на дамите по-труден. Големи области на страната към момента са под контрола на талибаните след съвсем 17 години на война.

№ 1 Индия

Индия е избрана като най-опасната страна в света за дамите. Проучването сочи, че това се дължи на високия риск от полово принуждение, което е по-високо, в сравнение с в която и да е друга страна, а също и поради дамите, които са принудени да правят рабски труд.

През 2011 година, когато е направено последното изследване, страната се нареждаше на четвърто място след Афганистан, Република Конго и Пакистан.

Тази година Индия е страната с най-висока заплаха от набези, свързани с културните обичаи, които включват киселинни офанзиви, генитално осакатяване на дами, както и детски брак.

Данни на държавното управление демонстрират, че сред 2007г. и 2016 година на всеки час са съобщавани по 4 случая на обезчестяване.

Според специалисти всичко това демонстрира по какъв начин не се прави задоволително, с цел да се понижат заплахите, пред които са изправени дамите в страната.

Вижте още:

Разказът на една някогашна проститука в Германия

Млада жена умря след побой от бащата на детето ѝ в Айтос

Руби: Измъчваха ме съвсем година, изнасилваха ме - групово

Организация на обединените нации: Неистово полово принуждение в бежанските лагери в Гърция

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР