Фигурата на финансовия вицепремиер Асен Василев в ролята на министър-председател

...
Фигурата на финансовия вицепремиер Асен Василев в ролята на министър-председател
Коментари Харесай

ПП държат Асен Василев да е премиер, макар че са готови за диалог

Фигурата на финансовия вицепремиер Асен Василев в ролята на министър-председател в възможен кабинет, формиран след връчването на третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, е едно от основните и незаобиколими условия на " Продължаваме промяната ", с цел да вземат участие в сходна управническа формула.

Това стана ясно от думите на и.д. ръководителят на Народното събрание Мирослав Иванов в коридорите на законодателната институция.

" Готови сме за разговор, подготвени сме да вървим напред, само че при строго избрани условия. И тези условия са нашата стратегия, която беше показана с претендент за министър председател Асен Василев. Трябва да е ясно, че ние взаимни отстъпки с нашите правила няма да вършим. Искаме това Народно заседание да продължи работата си и да бъдат признати значимите законопроекти, само че не за сметка на значими промени, които за нас са нужни, с цел да се случи действителната смяна, поради която се явихме на избори ", отсече парламентарният началник.

Иванов разяснява и експлицитното изискване, сложено от " ИТН " водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев да не попадат в последващо държавно управление. " Поставянето на такива ултиматуми на процедура демонстрира, че има липса на предпочитание за компромис от страна на другите политически обединения. Те самите, в случай, че ние неведнъж сме споделили, че с техните водачи за нас не е задоволително да водим разговор, те самите, в случай че желаят да бъдат диалогични, те могат да създадат тази стъпка и да кажат - Да, ето, сменяме управлението. Да, ето, има смяна при нас. А в противен случай, те насочат ултиматум само към нас, ние да създадем крачка обратно и да отстраним нашите водачи. А за какво да го създадем - е разумният въпрос? Какви са разумните причини, с цел да го създадем? Нима господин Петков и господин Василев по някакъв метод са отстъпили от националния интерес? "

Не егото било попречило на Политическа партия да сформира кабинет с първия мандат, безапелационен бе още ръководителят на Народно събрание. " Нашите водачи господин Петков и господин Василев са били постоянно диалогични ", съобщи Иванов. Това е показано при договарянията през декември, когато съумяха да образуват кабинет при толкоз разлики в стратегиите на партиите. " И все пак този кабинет работи близо 7 месеца, а не му даваха живот повече от 2 месеца ", добави Иванов, който счита, че работата на този кабинет е точно резултат от диалогичност и прегъване на егото. " Доказателство в тази посока е и стъпката обратно, което господин Петков направи. При нас няма его, няма фокус към позиции, те не са самоцел ", увери Мирослав Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР