ФИБА гласува изключително доверие на българския шампион по баскетбол Балкан.

...
ФИБА гласува изключително доверие на българския шампион по баскетбол Балкан.
Коментари Харесай

Балкан приема квалификациите на Шампионската лига

ФИБА гласоподава извънредно доверие на българския първенец по баскетбол Балкан. Тимът ще одобри в Ботевград два от квалификационните шампионати на най-силния клубен шампионат под егидата на Международната баскетболна централа - Шампионска лига. Те ще се проведат от 22-25 септември в " Арена Ботевград " с присъединяване на 8 европейски тима.

Осемте тима ще бъдат разпределени в две групи като всяка от тях ще играе във формат Файнъл 4. Най-добрите два тима от конкуренцията в Ботевград ще се класират за Редовния сезон. За да се класира в групите, тимът на Балкан би трябвало да завоюва два мача в Ботевград. Съперник на полуфинал е Цмоки Минск, а при победа, българският първенец ще срещне спечелилия от мача Лондон Лайънс - Нептунас Клайпеда. С присъединяване си в квалификациите, отборът, воден от Йовица Арсич, има опция да стане първият български участник в баскетболната Шампионска лига.

Заради пандемията COVID-19 и за голямо страдание на почитателите на баскетбола в България срещите ще се проведат без аудитория, само че всички мачове ще бъдат излъчени онлайн.

Ето и участниците на шампионатите в Ботевград - Балкан (България), Цмоки Минск (Беларус), Фрибург (Швейцария), Спортинг (Португалия), Игокеа (Босна и Херцеговина), У-БТ Клуж - Напока (Румъния), Лондон Лайънс (Великобритания) и Нептунас Клайпеда (Литва).

ПРОГРАМА

Квалификационен шампионат С
Полуфинал 1 Игокеа (Босна и Херцеговина) - У-БТ Клуж Напока (Румъния)
Полуфинал 2 Спортинг (Португалия) - Фрибург Олимпик (Швейцария)
Финал - Победител полуфинал 1 и 2

Квалификационен шампионат D
Полуфинал 1 Балкан - Цмоки Минск (Беларус)
Полуфинал 2 Лондон Лайънс (Великобритания) - Нептунас Клайпеда (Литва)
Финал - Победител от полуфинали 1 и 2

" Домакинството на Шампионска лига е голямо самопризнание за Балкан и нашия град Ботевград. Изключително сме щастливи и горди от привилегията да съберем в " Арена Ботгевград " едни от най-силните европейски тимове. С приемането на международните квалификации през 2018 година Балкан сподели, че зала 'Арена Ботевград " дава отговор на най-високите стандарти за организация на спортни конгреси. Вярвам, че точно този факт разреши на ФИБА да ни гласоподава това голямо доверие през днешния ден. През последните години Балкан сподели, че е извънреден хазаин на редица интернационалните шампионати. Надяваме се, че ще получим поддръжка както от БФБ, по този начин и от Министерството на младежта и спорта за организацията на този влиятелен шампионат, който би предиздвикал Европа да приказва още веднъж за баскетбола в България и ще помогне за популяризирането на този спорт у нас. " Михаил Михайлов, президент на БК Балкан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР