ФИА обяви преструктуриране на департамента, който отговаря за състезанията с

...
ФИА обяви преструктуриране на департамента, който отговаря за състезанията с
Коментари Харесай

ФИА назначи спортен директор за Формула 1

ФИА разгласи преструктуриране на департамента, който дава отговор за надпреварите с едноместни коли, където попада и Формула 1. С последните разбърквания и назначения приключва процесът, почнал с освобождението на Майкъл Маси след края на сезон 2021 във Формула 1.

ФИА към този момент разчита на нова конструкция със състезателен и механически шефове, които наблюдават развиването на шампионатите, позиционирани под Формула 1, в които карат младите водачи, борещи се да стигнат до международния шампионат.

Никола Томбазис, който има опит в Бенетон, Макларън и Ферари, е нараснал до шеф, отговарящ за шампионатите с едноместни коли, като в ресора му попадат и техническите въпроси във Формула 1. Беше основана напълно нова служба - състезателен шеф на Формула 1, на която беше назначен Стив Нилсен (на снимката), който беше състезателен шеф в Уилямс. В този случай автобус шефовете ще са директно подчинени на Нилсен.
 ФИА упрекна ФИА упрекна " токсичните обществени мрежи " за раздялата с Маси
Другите нови назначения във ФИА са Тим Гос, който поема поста механически шеф от Томбазис и Федерико Лоди, който ще дава отговор за спазването на финансовите правила в международния шампионат, като преди този момент изпълняваше сходна роля в Торо Росо.
 Във Формула 1 се надяват новите правила да оказват помощ на новите производители Във Формула 1 се надяват новите правила да оказват помощ на новите производители
Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем разгласи, че назначенията и измененията показват желанието на федерацията да усъвършенства ръководството на Формула 1.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР