Фейсбук Танцьорката Габриела Медарова от Пловдив може да се отнесе към

...
Фейсбук
Танцьорката Габриела Медарова от Пловдив може да се отнесе към
Коментари Харесай

Адвокатът на доброто дете Габриела обмисля изненадващ ход

Фейсбук Танцьорката Габриела Медарова от Пловдив може да се отнесе към съда в Страсбург поради снадки си престой в ареста. Законовият период на задържането й е изминал на 14 юли и поради забавянето юристът й Орлин Търновалийски обмисля да сезира съда в Страсбург. 21-годишното момиче стана медийно известно този април, когато пияна и дрогирана помля с джипа на приятеля си 11 паркирани коли в кв. " Кючук Париж ". Месец по-късно тя удари с пестник в лицето непознато момиче в тоалетните на нощен клуб и бе задържана още веднъж.

Пред " Агенция Монитор " той посочи, че е входирал в районната прокуратура в Пловдив искане за освобождението на Габриела още на 11 юли. " В член 65, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс написа, че когато в досъдебното произвеждане бранител или обвинен пусне искане за изменение на мярката за неотклонение, прокурорът, изтъквам – " е задължен неотложно " да изпрати делото в съда. Молбата ми е входирана в прокуратурата на 11 юли и мога да го потвърдя. Днес е 18 юли. Осем дни закъснение, тъй като 11-ти се брои. Това са разбиранията на прокуратурата за длъжно и неотложно да изпълнят настояването. И запитвам – Кой не извършва закона? ", бе безапелационен юрист Търновалийски. Той посочи, че желае първо Габриела да излезе от ареста преди да подхваща каквото и да било друго.

" Мисля да сезирам някои институции, само че ще си помисля. Най-вероятно ще е съдът в Страсбург, само че дано първо тя да излезе от ареста ", сподели юрист Търновалийски.

От районната прокуратура в Пловдив прецизираха, че делото е изпратено по пощальон още на 17 юли в съда, заяви районният прокурор Чавдар Грошев. Той бе безапелационен, че държавното обвиняване съблюдава закона и че досъдебното произвеждане е в период. Проверка на Агенция Монитор в Съдебната палата откри, че към 10,30 часа на 18 юли в деловодството на районния съд не е постъпвало искане от прокуратурата за смяна на мярката за неотклонение на Габриела Медарова.

В следобедните часове на 18 юли настояването за смяна на мярката на танцьорката въпреки всичко е било импортирано в районния съд, заяви юрист Орлин Търновалийски. Мярката за неотклонение на  Габриела Медарова ще бъде прегледана от съда този петък, посочи той.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР