Фейсбук С шоколадови бонбони Радка успя да омагьоса журито и си

...
Фейсбук
С шоколадови бонбони Радка успя да омагьоса журито и си
Коментари Харесай

Радка от Девня спечели MasterChef и си спечели чек за 100 000 лв.

 Фейсбук С шоколадови бонбони Радка съумя да омагьоса журито и си завоюва чек за 100 000 лева и купата Masterchef.  " Вижте какво направи една стопанка. Тази победа е билет за завръщането ми в България ", съобщи победителката. 

Радка Булман е на 37 година от Девня. Живее в Австрия и е касиер. Работила е като чистачка на 4 места. Женена е за австриец и гледа бебето си, а най-голямото й наслаждение е да гледа кулинарни излъчвания. Влиза в MasterChef, с цел да покаже какво може в най-голямата кухня в България, а по-късно да отвори рибен ресторант във Варна или София.

На финала на кулинарната конкуренция в трибой се изправиха Лора, Радка и Николай. Тяхната задача беше да подготвят тристепенно меню от предястие, главно и десерт. Времето, което шеф-готвачите Андре Токев, Петър Михалчев и Силвена Роу им отпуснаха за извършване на покупки, бе единствено 10 минути.  За всяко едно ядене пък те получиха по един час.

Преди старта на първи кръг 26-годишната хубавица от Добрич даде поръчка, че ще " разведе журито из България “ с менюто си. За предястието си тя почерпи ентусиазъм от Добруджа и опита да смае журито с филе от калкан и различна картофена салата. Рибата й обаче се оказа недобре сготвена.

Радка, която е участникът в този сезон попадал най-вече на елиминации и готвила цели 45 пъти, също показа паница с мирис на морска сол. Тя подготви миди Сен Жак с панакота от бели аспержи. Журито бе изрично, че тя е израснала доста от старта на кулинарната конкуренция, оповестява " Монитор ".

Николай, който неотдавна е приключил медицина, разгласи, че ще срещне науката с изкуството.

24-годишното момче от Враца взе самоуверено решение – да употребява артикули, които хората са привикнали да изхвърлят или не познават, а презентацията му беше " сателитна “. В чинията му имаше дроб, момица и риба. Журито реши, че като цяло концепцията му е доста забавна, само че трите усета не си подхождат един с различен.

За главно Радка заложи на еленско бон филе и канапе от пащърнак  със сотирани гъби,  а изненадата й в чинията беше пържен мъх от бор. При поднасянето тя опуши ястието с дървени стърготини и добави трюфел.

" Презентацията ти е умопомрачаваща. Това е угощение за моите сетива “, безапелационна бе началник Роу.  Шеф Токев откри ястието почтено за ресторант със звезда " Мишелин “, а началник Михалчев също не спести комплиментите си.

Лора трансформира рецепта за гювеч от родния си край в съвременно ядене – свински врат върху канапе от карамелизирани ябълки и крем от ядка на кайсия с конфитюр от сини сливи. Шеф Силвена Роу дефинира ястието за " най-хубавата солена паница “ на Лора за цялото съревнование.

Николай  пък се спря на агнешко бон филе и агнешки мозък, глазиран във ферментирали боровинки, гарнирани с пюре от бланширана коприва.

Десертът, с който Лора реши да приключи менюто си, е грис халва с биволско мляко и българска роза. Николай избра да подготви ганаш от манатарки и черен шоколад, сладолед с рози, пуканки от свинска кожа и пукащи бонбони от кисело мляко. Радка продължи с тематиката си " Земя “ и направи " вулкан от шоколадови бонбони “ с няколко разнообразни усета.

Всеки от финалистите в Masterchef получи поддръжката на най-близките си на терен.  Лора приветстваха майка й, татко й и нейният другар. Николай готви под зоркия взор на своята майка и най-хубавия си другар. Най-голяма свита поддръжници приветства победителката Радка. В кухнята се появиха брачният партньор й Торстен с дъщеричката им Марта, както и нейната сестра със фамилията си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР