Фейсбук Ремонтът на Катедралният храм Успение Богородично върви добре, сподели за

...
Фейсбук
Ремонтът на Катедралният храм Успение Богородично върви добре, сподели за
Коментари Харесай

Митрополит Йоан: Ремонтът на Катедралният храм във Варна върви добре!

 Фейсбук Ремонтът на Катедралният храм " Успение Богородично " върви добре, показа за Varna24.bg Варненският и Великопресладски митрополит Йоан. 

В края на месеца Негово Високопреосвещенство е направил оглед на строително-монтажните действия по покрива и куполите на Катедралния храм " Успение Богородично ". Ремонтните дейности включват също и възобновяване на каменните корнизи. Подобен огромен ремонт на цялото покривно пространство е извънредно неотложен, с цел да спре просмукването на дъждовна вода в стените на храма и унищожаването на красивите фрески. Строително-монтажните действия включават цялостен ремонт на покрива и ламаринените обшивки, както и ремонт и позлата на петте купола и кубето на камбанарията. За всеки купол се построява неповторимо скеле с внушителни размери.

Близо 3,2 млн. лв. са нужни за огромния ремонт, понастоящем огромна част от тези средства е обезпечена от донори. Община Варна също подкрепя ремонтните действия. Средства бяха отпуснати и от държавното управление, посредством Министерски съвет. С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан всяка сряда в Катедралния храм се отслужва Молебен канон на Пресвета Богородица, който да бъде молитвена поддръжка на всички строители, донори, спомоществователи.

При сегашните условия строително-монтажните дейности се чака да продължат най-малко година, като през целия интервал митрополитския катедрален храм ще остане отворен.

Митрополит Йоан показа още за медията ни, че и в редиците на духовниците има лица, инфектирани с ковид, които се лекуват, а контактните им са изолирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР