Фейсбук Математикът Николай Витанов анализира ситуацията с развитието на пандемията от

...
Фейсбук
Математикът Николай Витанов анализира ситуацията с развитието на пандемията от
Коментари Харесай

Математикът Николай Витанов с много позитивна информация

 Фейсбук Математикът Николай Витанов проучва обстановката с развиването на пандемията от коронавируса и насмете злобарите, като ги съпостави с Цезар и Октавиан. Ето какво написа той в персоналния си фейсбук профил:

" Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 17 май 2021 година

Седмицата стартира добре. Параметрите за промяна на тренда имат толкоз ниски стойности, колкото не съм виждал от предишното лято. Не се вижда да е плъзнал нов вариант из страната. Обстановката е спокойна. Ако нещо се появи, ще ви осведомявам.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.892. Под 1 е, обсега на болестта продължава да се свива, броят на дейните случаи се чака да пада надолу към 30 000 и да падне под този брой.

Има доста въпроси за щита. Затова през днешния ден ще напиша няколко реда повече. 70% стана магическо число. А не би трябвало. Неправилно е да се мисли, че като стигнем 69.99999999% и имунизираме още 1 човек и стигнем 70.00000001% към този момент край, няма от какво да се тормозим. Нещата стоят по този начин. В най-простите математически модели за разпространяване на епидемии (да има такива от 100-на години и това дава отговор на въпроса каква върша аз по въпроса с епидемиите, макар, че не съм лекар) има нещо, което се назовава носещ потенциал на средата. Това нещо стои в знаменателя на един член, който дава отговор за ограничение на разпространяването на епидемията (говоря без формули, с цел да е разбираемо). Колкото е по-малък носещият потенциал, толкоз по-ефективно се потиска разпростарението на епидемията. Носещият потенциал се наналява по 2 метода - посредством прекосяване през болестта и посредством имунизиране. 70% щит значи, че носещият потенциал е намалял към 3.3 пъти.

Забележете - намалял, не е станал 0. Това значи, че всеки опит за нова вълна се потиска добре, такава вълна се надига постепенно и пикът и е много по-нисък от случая на липса на щит.

Затова хората гонворят за тези 70%. 80% е още по-добре, там носещият потенциал понижава 5 пъти и разпространяването се потиска още по-добре. С други думи - колкото повече - толкоз по-добре.

В момента обсегът на щита е окол 40%, с тези темпове за към два месеца можем да го направил 70%. И не би трябвало да се сприраме най-малко съгласно мен. 80% е по-добре от 70%.

Някои неща стартират да ми стават доста смешни. Вече над месец съм оповестил, че не желая да се занимавам с това (тоя канал за информация обаче ще остане, с цел да могат хората да знаят какво става - виждате какво става с другите канали за информация). Изведнъж се оказа, че големият брой " разбирачи " нещо не им се прави тая работа, която се прави без пари и генерира изгода - 0 и хейт - безконечност.

Хайде, бъдете съществени, освободил съм мястото, търчете с биографии и достижения, въртете телефони и пускайте връзки, нали беше влиятелно, туй изявленията, туй популярност и така нататък. И да ви дам един ум. Действате както Цезар и Октавиан са работили да очернят Сула. Както знаете Сула спечелил гражданската война в Рим. При това защитил отечеството си против Митридат, макар, че от Рим му пращали постоянно армии да го тормозят в тил. Яка пукотевица в тил е имало значи.

После Сула разрушил всичко наред, завладял Рим (втория път) и вместо да се прогласи за император (както му предлагали), той взел, че възстановил републиканската система и се отрекъл от властта. Трън в очите на тези, дето желали да станат императори. На Цезар му се желало, само че не съумял (убили го). Той почнал с половин уста пропагандна акция против Сула - не било с цяла уста, тъй като бил женен за щерка му (вие по какъв начин си мислите, че се издигнал младият Цезар измежду многочислените отрочета на знатните родове - бил женен за който трябва).

Октовиан обаче съумял да стане император. И тъй като постоянно му набивали в челото образеца на Сула, който се отказал от властта, той стартирал пропагандна акция - Сула -лош, аз съм добър. Та по този начин - заемате мястото, тъй като на Витанов му стрелят в гърба и той се отхвърля. По прилика, стартирате акция какъв брой неприятен е Витанов и какъв брой сте положителни вие. Няма що да хейтите. Просто е, историята постоянно ни споделя какво да вършим, в случай че я познаваме добре. Ставайте от диваните, рупането на чипс е нездравословно за здравето, раздвижете се, действайте, че някой различен ще заеме мястото.

На другите, за които информацията е значима, споделям: Не се тормозете, злобарите си хейтят, Витанов си върви и подава информация, няма да ви изоставя ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР