Фейсбук забрани всички профили, свързани с армията на Мианма, заради

...
Фейсбук забрани всички профили, свързани с армията на Мианма, заради
Коментари Харесай

Фейсбук забрани профилите, свързани с армията на Мианма

Фейсбук забрани всички профили, свързани с армията на Мианма, поради насилието, упражнено от военните против стачкуващите, подкрепящи демокрацията, съобщи Франс прес.
Обявеното през днешния ден решение влиза в действие незабавно и се отнася за армията и за всички организации, следени от въоръжените сили на Мианма. Забранена е също по този начин всякаква реклама на армията на Мианма във Facebook.
"Събитията, разиграли се след преврата на 1 февруари, постановиха по-бързото взимане на това решение. Смятаме, че рисковете от това да продължаваме да позволяваме на армията на Мианма да употребява Facebook и Инстаграм са много съществени ", уточни обществената мрежа в изказване.
През последните три седмици генералите от армията на Мианма прибягват до принуждение, с цел да отслабят протестното придвижване против военния прелом в страната, отбелязва Франс прес.
Загиналите след преврата в Мианма през вчерашния ден станаха петима, откакто 20-годишен мъж умря от раните си в град Мандалай.
През последните години Facebook забрани стотици страници, свързани с армията на Мианма, само че като цяло понесе много рецензии за неефективност в битката с разпространяването на злонамерени изявления от страна на въоръжените сили.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР