Фейсбук ще следи България и Унгария за фалшиви новини, като

...
Фейсбук ще следи България и Унгария за фалшиви новини, като
Коментари Харесай

Фейсбук ще следи за фалшиви новини в България |

Facebook ще следи България и Унгария за подправени вести, като всяка страна ще има по един представител публицист, който да проверява, маркира и отсява погрешните изявления, съобщи бТВ.

Програмата за инспекции е под егидата на Франс прес, а локалните представители ще разполагат с запаси, както на Франс прес, по този начин и на фейсбук. 

Представителите на България и Унгария би трябвало да съблюдават избрани правила при работата си като бистрота на финансирането и методологията и безпристрастна оценка на обстоятелствата. Журналистите ще преминат през сертификация на института " Пойнтър ", която се възобновява всяка година.

Правилата на Facebook не разрешават инспекция на директна тирада на политическа фигура, прецизират от компанията. Ще се ревизира цялата информация за изборите, а когато тя е подправена или погрешна - ще бъде маркирана и/или ограничавана.

От фейсбук прецизират, че в случай че политик се опита да показа вест, която към този момент е маркирана като подправена, няма да може да го направи.

" Борбата с подправените вести е отговорност, която одобряваме съществено. Непрекъснато работим в посока да ограничим разпространяването на погрешните данни на платформата ни ", сподели ръководителят на отдел " Обществени политики " за Полша, Прибалтика, Румъния и България Якоб Туровски. 

Фокусът е върху откриването и оправянето с подправено наличие, както и откровени измами, които не са базират на никакви обстоятелства. Facebook отстранява сметки и наличие, които нарушават стандартите на обществената мрежа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР