Фестивалът за европейско документално кино КинеДок в Стара Загора ще

...
Фестивалът за европейско документално кино КинеДок в Стара Загора ще
Коментари Харесай

14 филма в поредния сезон на КинеДок в Стара Загора

Фестивалът за европейско писмено кино КинеДок в Стара Загора ще показа 14 кино лентата от 7 страни. Началото ще сложи „ Всяка стена е врата “ на младата българска режисьорка Елица Георгиева на следващия ден, 3 май, от 18:30 часа в Къщата на Архитекта, а феновете ще могат да се срещнат с нея след прожекцията. С кино лентата по едно и също време в седемте страни сътрудници в KineDok - България, Чехия, Словакия, Хърватия, Унгария, Румъния и Норвегия, със скайп връзка сред тях беше открит КинеДок 2019 на 25 март. На откриването на феста в Града на липите ще участват Мина Милева и Весела Казакова от Активист 38, с помощта на които КинеДок се организира и в България.
На 10 май от 18:30 феновете на документалното кино ще видят „ Миниатюра за пиано “ и ще им гостува режисьорът Елдора Трайкова. В същия час на 17 май ще бъде показан руско-румънският филм „ Свидетелите на Путин “ на режисьора Виталий Мански.
Входът за откриващото събитие е свободен, а за останалите прожекции входът е подаяние от 5 лв. за поддръжка на Къщата на Архитекта , която е архитектурен монумент на културата. Посетителите на прожекциите ще получат ваучер с ключова дума за гледане на филми онлайн и стикер за присъединяване в томболата на КинеДок за премиите, които обезпечават Международния София Филм Фест и Активист 38.
КинеДок е в Стара Загора с помощта на “Артериа”, които три следващи години обезпечават прожекциите, гостувания на режисьори и полемики след прожекциите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР