Ferrari обяви, че по време на специално организираният по случай 70

...
Ferrari обяви, че по време на специално
организираният по случай 70
Коментари Харесай

Специално LaFerrari Aperta се продаде за рекордните 8.3 милиона евро

Ferrari разгласи, че по време на специално организираният по случай 70 години на марката на пистата Фиорано търг в края на миналата седмица, неповторим представител на LaFerrari Aperta е достигнал рекордната цена от 8.3 милиона евро.

От Ferrari оповестиха, че средствата, събрани от суперспортната кола, ще бъдат дарени на международната организация Save the Children, работеща за подобряването на живота на децата допълнително от 120 страни в целия свят. В този случай, парите ще бъдат използвани за подобряването на условията на образователния развой в Азия и Африка.



Предишното най-хубаво достижение за представител на LaFerrari Aperta беше регистриран през декември миналата година, като достигнатата тогава цена беше 7 милиона $. Тогава средствата бяха предопределени за подкрепяне на нуждаещите след разрушителното земетресение в Централна Италия.

Закупеният през предходната седмица представител на LaFerrari Aperta е неповторим не само заради специфичните си дизайн елементи, само че и заради обстоятелството, че той е допълнителна численост към първоначално предвидената лимитирана серия от единствено 209 за модела.

По време на юбилейното събитие на Ferrari на Фиорано са били продадени още няколко изключително забавни коли, в това число California 250 GT SWB за 7.9 милиона евро, 250 GT Cabriolet Series I от 1958 година за 4.7 милиона евро и 365 GTB/4 за 1.8 милиона евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР