Фермерската организация на Европейския съюз COPA-COGECA призова Европейската комисия да

...
Фермерската организация на Европейския съюз COPA-COGECA призова Европейската комисия да
Коментари Харесай

Фермери предупредиха ЕС за рисковете за производството на храна заради вируса

Фермерската организация на Европейския съюз COPA-COGECA прикани Европейската комисия да подсигурява гладкото действие на селскостопанското произвеждане, в това число и паричния поток, на фона на спомагателните ограничавания, които се чака да бъдат признати в идващите седмици, с цел да се спре разпространяването на ковид, съобщи EURACTIV.

Въпреки сложните условия, произлизащи от разпространяването на COVID-19, фермерите до момента успяваха да поддържат доставките на храна за жители в Европейски Съюз, се показва в писмо на COPA-COGECA до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен от сряда (18 март).

Извънредната обстановка, произлизаща от разпространяването на вируса, обаче, има бърз и негативен верижен резултат върху фермерския бранш и бранша на горското стопанство, в кратковременен и дълготраен проект, се предизвестява в писмото, забелязано от EURACTIV.

Според него коронаврусът има " трагични последствия за най-засегнатите в селските региони на Европейски Съюз ". В писмото се предизвестява за задаващи се опасности за ежедневната доставка на храна, защото и европейският, и за интернационалният пазар са застрашени поради рестриктивните мерки на пътуванията.

Фермерите приканват Еврокомисията да подсигурява, че селскостопанските и питателните пазари на Европейски Съюз ще продължат да работят безпрепятствено на фона на спомагателните ограничавания, които се чака да бъдат признати в идващите седмици от националните държавни управления.

" Всички ограничения, които могат да запазят и подсигуряват реализирането на селскостопанската активност и паричния поток, би трябвало да бъдат въведени ", се упорства в писмото.

Предвид изключителните условия, фермерската организация предлага Европейска комисия да поддържа селскостопанския и агротуристическия браншове, употребявайки средства отвън селскостопанския бюджет.

Фермерите приверстваха оценката на Европейската организация по сигурност на храните, която не откри доказателства, че храната е източник на предаване на вируса.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (708)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР