Ферментиралите храни, авокадото, древните зърнени храни и цвеклото са сред

...
Ферментиралите храни, авокадото, древните зърнени храни и цвеклото са сред
Коментари Харесай

Проучване разкрива топ 10 суперхрани на годината

Ферментиралите храни, авокадото, античните зърнени храни и цвеклото са измежду най-хубавите суперхрани, които диетолозите предвиждат, че потребителите ще търсят, съгласно годишния отчет на Pollock Communications и Today’s Dietitian „ Каква е наклонността в храненето “ .

Проучването разкрива също, че удобството, здравето, разноските и усетът ще бъдат измежду водещите мотори за покупка.

„ Резултатите от изследването изпращат ясно обръщение. Потребителите желаят да живеят по-здравословно„, споделя в изказване Луиз Поллок, президент на Pollock Communications. „ Те имат достъп до необикновено количество здравна информация и преглеждат храната като метод за реализиране на техните здравословни цели. Потребителите поемат контрола върху здравето си по способи, които в никакъв случай до момента не са правили. “

Вижте кои са суперхраните:

1. Всичко ферментирало

Ферментиралите храни, известни като храни, съдържащи микроорганизми като бактерии и дрожди, са наклонност номер 1 и за огромна наша наслада част от българските суперхрани.

Те не са напълно нови за вас: българското киселото мляко, киселите краставички, киселото зеле и напитката комбуча, са все ферментирали храни, суперхрани които евентуално сте яли през последната седмица, нали?

Добрата вест е, че тези суперхрани съдържат естествени пробиотици (известни още като положителни бактерии), които могат да подобрят храносмилането и имунитета ви, споделя записаният диетолог Памела Нисевич-Беде, създател на книгата „ Sweat. Eat. Repeat. “

Ние в България обичаме коселите артикули, а киселото зеле е на респект, по тази причина потреблението на суперхрана №1. няма да ни е проблем.

2. Авокадо

Някои считат, че авокадото е безвкусно, само че то съдържа съвсем 20 съществени витамини и хранителни субстанции и е изключително добър източник на ненаситени мазнини, фибри, калий, витамин Е и витамини от група В, споделя Oppenheimer Delvito.

Лесно се употребява в салати, смутита и сандвичи. Избирайте меките плодове, те са подготвени и вкусни за консумация.

3. Семена

Благодарение на кето диетата, която ще продължава да бъде известна и тази година, богатите на мазнини семена остават в топ 10 на суперхраните. „ Тиквените семки, сусамовите семена и чиата обезпечават здравословни мазнини, витамини, минерали, фибри и протеини “, споделя Oppenheimer Delvito.

Виж Още:

4. Екзотични плодове

„ Екзотичните плодове като киви, карамбола и лелея (драконов плод) обезпечават същите фибри, витамини и минерали като локалните плодове “, споделя Oppenheimer Delvito. „ Но заради уникалността си, те могат да оферират и разнообразни фитонутриенти, което ги прави превъзходен метод да добавите многообразие към вашата диета. “

5. Древни зърна

повлияно от палео диетата, в класацията влизат и античните зърна. Привържениците на античните зърна споделят, че те са богати на протеини, омега-3 мастни киселини и антиоксиданти.

Някои, само че не всички, антични зърна са без глутен. Амарантът, киноа, елда, просо и теф са без глутен, само че овесът и античните типове пшеница (включително лимец, зърна и пшеница Хорасан) не са.

6. Боровинки

Боровинките могат да се употребяват прясно набрани, сладко от боровинки или включени в разнообразни готварски предписания. Също по този начин, те могат да бъдат замразени.

Боровинките съдържат растително съединяване, наречено антоцианин. Това дава на боровинките както синия им цвят, по този начин и доста от изгодите за здравето ви и ги подрежда на 6-то място в този лист на суперхрани.

Една чаша боровинки, обезпечава 24 % от предложената дневен доза витамин С.

Боровинките могат да оказват помощ на здравето на сърцето, здравината на костите, здравето на кожата, кръвното налягане, лечението на диабет, профилактиката на рака и психологичното здраве.

7. Ядки

Ядките са добър източник на здравословни мазнини, фибри и други потребни хранителни субстанции и са на седмо място в класацията за суперхрани. Всеки тип ядка предлага разнообразни хранителни преимущества.

Ядките са измежду най-хубавите източници на протеини на растителна основа. Според проучване през 2017г. диета, богата на ядки, може да помогне за попречване на рискови фактори, като възпаление, за някои хронични болести.

Някои от най-здравословните ядки са: фъстъци, бадеми, шамфъстък, кашу, орехи и лешници.

8. Заместители на мляко

Кравето мляко може да се похвали с впечатляващ хранителен профил. Той е богат на висококачествени протеини и значими витамини и минерали, в това число калций, фосфор и витамини от група В.

Обаче, кравето мляко не е подобаващ вид за всички. Има няколко аргументи да търсите опция, и те са: млечна алергия, нетърпимост към лактоза, ограничавания в диетата и евентуални опасности за здравето.

Добрата вест е, че има доста варианти, в случай че желаете или би трябвало да избягвате кравето мляко.

Ето за какво, заместителите на млякото се подреждат на 8-мо място в класацията за суперхрани.

Най-интересните са: соево мляко, бадемово мляко, кокосово мляко, овесено мляко, от кашу, от макадамия, от киноа, конопено мляко и мляко от ориз.

Виж Още:

9. Цвекло

На 9-то място в класацията за суперхрани се подрежда цвеклото. За цвеклото има доста проучвания, които потвърждават изгодите му при спортуване и инфектиране. Това е по този начин, тъй като цвеклото е богато на антиоксиданти и нитрати, борещи се с възпалението, или съединения, които ускоряват притока на кръв.

10. Зелен чай

Тази година зеления чай изтласква кокосовите артикули от топ 10 в направения лист на суперхрани.

Зеленият чай се създава от неокислени листа и е един от не толкоз обработените типове чай. Поради това съдържа най-много антиоксиданти и потребни полифеноли.

Зелен чай се употребява в обичайна индийска и китайска медицина. Интересно е, че има доста разнообразни типове зелен чай.

Зелен чай за намаляване – употребен дружно с постоянно практикуване и здравословното хранене, той може да форсира процеса на намаляване.

Зеленият чай може да помогне за попречване на редица болести, в това число рак.

Как пазарим?

Резултатите от изследването разкриват, че индивида се стреми към здравословен метод на живот.

На въпроса, какво дефинира решението на хората, за закупуване на хранителни артикули, резултатите откриват към какво би трябвало да се съсредоточат производителите на храни, с цел да завоюват тези клиенти.

Удобството, цената и усетът постоянно са били основни, само че към този момент две следващи години „ здравословното “ е на второ място.

Хората подреждат целите за храната си по този начин:

  1. Удобство
  2. здраве
  3. цена
  4. усет
  5. естествени
  6. чист етикет ( храни с елементарно разпознаваеми съставки, без изкуствени съставки и синтетични химикали)
  7. органични
  8. Без глутен
  9. Без ГМО
  10. Обезмаслени

Топ 5 рекомендации за хранене от RDN

Според изследването приятелите / фамилията, блоговете, обществените медии и звездите към момента са водещите източници на дезинформация в храненето. Вместо това потребителите би трябвало да следват препоръките на специалистите!

RDN дават тези пет съвета за здравословно хранене:

  1. Яжте повече зеленчуци дневно
  2. Увеличете приема на фибри
  3. Ограничете мощно модифицираните храни
  4. Ограничете храните с добавени захари
  5. Изберете некалорични питиета, като неподсладен чай и кафе

Нека да незабравяме, че сертифицираните диетолози са най-доверените експерти по отношение на храненето, и по този начин би трябвало да бъде. Те схващат науката за храната и по какъв начин тя въздейства върху здравето на цялото тяло.

Прочети Още:
1. Храни, богати на желязо
2.


Отдели 2 секунди от времето си и се запиши за най-горещият бюлетин на Spiritell.

100% гратис!

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР