Допълнителни 1 млн. лв. за оборудване на медицинския ни хеликоптер

...
Допълнителни 1 млн. лв. за оборудване на медицинския ни хеликоптер
Коментари Харесай

МС отпуска допълнителни 1 млн. лв. за дооборудване на медицинския хеликоптер

Допълнителни 1 млн. лева за съоръжение на медицинския ни хеликоптер ще отпусне през днешния ден Министерският съвет. Това заяви пред публицисти служебният министър-председател Димитър Главчев след разглеждане на авиобазата и работата на хеликоптера.

Средствата ще са за кувьоз, за инсталация, която обезпечава непрестанно подаване на О2 от хеликоптера до реанимобила, който ще поеме пациента след кацането на въздушната кола за спешна помощ, както и за планинско избавяне. „ Но още през цялото време казахме, че системата HEMS е главно за избавяне на човешки животи на хора, потърпевши при произшествия, за донорски обстановки, а планинското избавяне е апропо, в случай че мога по този начин да кажа, тъй като случаите в планината са надалеч по-малко, в сравнение с автокатастрофите и другите обстановки “, означи той.

От през вчерашния ден водим съществени диалози по отношение на в допълнение съоръжение на хеликоптера, сподели на собствен ред здравната министърка Галя Кондева, като посочи, че след привършване на всички процедури към оборудването, подготовката на фрагментите и узаконяването на хеликоптера ръководещите незабавно са обърнали внимание на писмата от редица центрове и лечебни заведения за това, че хеликоптерът няма вграден кувьоз. „ Ако се наложи, може да се вземе от някое лечебно заведение, само че е добре да има вграден “, изясни тя решението за отпущането на спомагателни средства и закупуването на кувьоз. Д-р Кондева добави, че се възнамерява кувьозът да е екипиран с всичко належащо за дребните деца и новородените, като да вземем за пример система за кардиопулмонална ресусцитация.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР