Част от жителите на Благоевград отпразнуваха появата на новата патрулка

...
Част от жителите на Благоевград отпразнуваха появата на новата патрулка
Коментари Харесай

Похвалиха се: Да ни е честита новата патрулка !

Част от жителите на Благоевград отпразнуваха появяването на новата патрулка на полицията в града. Придобивката закупи полулярност в обществените мрежи след серията публикации и постове в мрежата.

" Да ни е честита! ", написа Атанас А., публикувайки фотография на полицейското БМВ.

Очаквано, поради рецензиите в последните дни, не липсваха такива и под този пост.

" Браво, коли за спешна помощ нямаме за децата. Но значимото е, че служителите на реда ще хващат по-бързо бандите. ", отбелязва Мария В. " Браво на патрулите само че най-малко зимата ще ни е умерено ", майтапи се С. Тачев.

" Парите са от санкции - 300 милиона са скатали Министерство на вътрешните работи във фонд пътна сигурност и единствено те могат да си ги харчат. Пари от Европейски Съюз за тези близо 500 патрулки няма. Това са пари от хората, Министерство на вътрешните работи си поръча май 50 или 60 БМВ,които сякаш били са автомагистралите. 200 голф 8 и 240 Шкода кодиак. Пари от Европейски Съюз - 75% са за Роувърите за гранична полиция. ", прибавя Владимир Г.

Но доста благоевградчани показаха обновяването за обикновено.

" Във всички европейски страни са с хубави коли, извънредно време е да махнат драглячите ", уточни Петър К. " Със здраве да си я карат. ", написа Тони Ч.

Факти за патрулките

Получени са 86 чисто нови коли. 35 от тях са високоскоростни, с мощ близо 400 конски сили. Модерните патрулки ще разполагат и с постерминал за по-удобно и бързо заплащане на санкциите.

Само регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, които обслужват автомагистралите, получават от новите високоскоростни полицейски коли. Те са брандирани с жълти ленти. 



Цената на един високоскоростен автомобил е 122 849,97 лв. без Данък добавена стойност, демонстрира ценовото предложение, утвърдено от Министерство на вътрешните работи при публичната поръчка.

По отношение доставката на нови коли за „ Пътна полиция “ вътрешният министър обясни: Общият брой на колите е 462. От тях 35 са високоскоростни коли марка BMW, които ще обслужват магистрални пътища, другите са 200 фолксвагена и 227 шкоди. Колите са закупени напълно със средства от фонда за сигурност на придвижването, където се събират сумите от санкции, наложени от Министерство на вътрешните работи по ЗДвП. Тези финансови средства могат да се употребяват само по целенасоченост - т.е. по линия на пътната сигурност за закупуване на механически средства, камери, коли и други за надзор на пътното придвижване. Призовавам за прекъсване на спекулациите по тематиката и внушенията, че със средствата по Фонда могат да бъдат финансирани голям брой разнообразни действия.

Гранична полиция

Първата доставка от 40 високопроходими автомобила за потребностите на Групово дело „ Гранична полиция “ бе осъществена на 9 май тази година.

Новата техника е закупена със средства по Инструмента за финансова поддръжка за ръководството на границите и визовата политика.

Проектът „ Доставка на МПС за задачите на граничния надзор “ е на стойност над 69 млн. лв.. Очаква се през септември месец да стартира поетапната доставката на още 200 автомобила вид пикап. В рамките на плана са включени и спомагателни транспортни средства – микробуси, профилиран превоз за служебни кучета и други, които ще покачат подвижността на граничните патрули и бързата им реакция при отбрана на границата ни, която е външна за Европейски Съюз.

Новото техническо застраховане ще способства за по-ефективно осъществяване на гранично-полицейски интервенции и присъединяване в взаимни начинания с други структури на Министерство на вътрешните работи, както и на интернационално равнище, в това число по линия на Фронтекс.



Водеща фотография: Атанас Атанасов
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР