Фермата за ларви няма място в село Лозен. Недопустимо е

...
Фермата за ларви няма място в село Лозен. Недопустимо е
Коментари Харесай

БСП – София: Фермата за ларви няма място в село Лозен

Фермата за ларви няма място в село Лозен. Недопустимо е произвеждане, което генерира мощна и неприятна миризма, да бъде разположено в селото без да е направено публично разискване и без предварителна оценка на риска. Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия в СОС Иван Пешев. Той дружно с ръководителят на Българска социалистическа партия – Панчарево Еньо Савов се включиха в митинг на жителите на Лозен против преместването на фермата за произвеждане на ларви от град Елин Пелин в софийското село. Социалистите поддържаха жителите в справедливото им неодобрение.

Жителите на село Лозен упорстват активността на компанията да бъде приравнена към тази на екарисаж и да бъде надалеч от обитаеми места.

„ Производственият развой и съпътстващото го обособяване на неприятни миризми на мърша и фекалии не трябва да бъдат наоколо до селото и на метри от търговски обекти и заведения за хранене “, смята Еньо Савов.

„ Ще настояваме за бърза реакция от страна на заместник-кмета по екология на Столична община и инспекция дали са спазени всички процедури и условия за построяването на подобен индустриален обект “, безапелационен е Иван Пешев.

По думите му народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ в 47-ото Народно заседание определени от София ще предизвикват законодателни промени, които да подсигуряват, че сходни производства ще бъдат изграждани надалеч от обитаеми места и след щателна оценка на екологичното влияние върху околното среда и прецизно съблюдаване на санитарно-хигиенните правила.

Фермата за ларви на „ Насекомо “ АД до неотдавна функционираше в Елин Пелин и непрекъснато беше обект на митинги и неодобрение от локалните поданици. В резултат на публичното напрежение е взето решение за пренасяне на производството. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР