Феран Торес вкара гола за успеха на Барселона с 1:0

...
Феран Торес вкара гола за успеха на Барселона с 1:0
Коментари Харесай

Изумителният Тер Стеген крачи към европейски рекорд

Феран Торес вкара гола за триумфа на Барселона с 1:0 над Атлетико Мадрид в дуела сред двата отбора от Ла Лига, само че за следващ път героят в сянка беше Марк-Андре тер Стеген. Германският пазач на водача в класирането избави и трите изстрела в очертанията на вратата си, с което още веднъж не позволи гол.

За него това е 23-та “суха мрежа ” през сезона в испанския хайлайф, с което той решително крачи към слагането на нов връх в топ 5 шампионатите на Европа. С най-вече мачове (26) без позволено попадение е отборът на Депортиво (Ла Коруня) от сезон 1993/94 година с вратар Франсиско Лияньо. Интересното е, че роба съставът от “Риасор ” даже не става първенец, а финишира втори за сметка на Барса на Христо Стоичков. Двата тима приключват с еднакъв актив, само че каталунците печелят златото поради по-добра голова разлика в директните дуели.

Сега Тер Стеген и Барселона имат още осем кръга, с цел да се качат на върха в тази влиятелна ранглиста.

Иначе в клубната история особено на каталунците най-вече “сухи мрежи ” в границите на един сезон в Ла Лига е записал Андони Субисарета - 24. Това се случва през сезон 1986/87 година Със настоящето си достижение Тер Стеген (23) се изравни на второто място с Клаудио Браво от акция 2014/15 година
 Чави: Сигурно отново ще ни подлагат на критика, само че тази победа беше изключителна Чави: Сигурно отново ще ни подлагат на критика, само че тази победа беше изключителна
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР