Феновете на Лацио забъркаха огромен антисемитски скандал в Италия. Миналата

...
Феновете на Лацио забъркаха огромен антисемитски скандал в Италия. Миналата
Коментари Харесай

Феновете на "Лацио" забъркаха антисемитски скандал

Феновете на " Лацио " забъркаха голям антисемитски скандал в Италия. Миналата седмица те разлепиха стикери на немското еврейско момиче Ане Франк с екипа на градския противник " Рома ".

Ане е умряла на 15-годишна възраст по време на Холокоста. Тя е прекарала по-голямата част от живота си в Холандия и води дневник, оповестен след края на войната.

Реакцията на италианската футболна федерация бе незабавна. Централата разпореди мачовете от всички шампионати в страната през уикенда да стартират с минута безмълвие, както и с прочитането на пасажи от въпросния дневник. Идеята е по този начин да бъде наказан антисемитизмът на тифозите на " Лацио " и да бъде почетена паметта на жертвите на Холокоста.

Пасажът, който ще бъде четен преди мачовете, гласи: " Виждам, че светът бива постепенно трансфорат в пустиня, слушам приближаващия гръм, който един ден ще ни унищожи, чувствам страданието на милиони. И все пак, когато погледна небето, само че някакъв метод усещам, че всичко ще се промени, с цел да се постави завършек на тази свирепост и че мирът и спокойствието ще се върнат още един път ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР