Феновете на германския футболен хегемон Байерн Мюнхен изразиха остро недоволството

...
Феновете на германския футболен хегемон Байерн Мюнхен изразиха остро недоволството
Коментари Харесай

Феновете на "Байерн" протестират заради връзките на ръководството с Катар

Феновете на немския футболен хегемон " Байерн " Мюнхен показаха остро недоволството си против все по-тесните връзки на управлението на отбора с Катар.

По време на мача с " Фрайбург " от Бундеслигата, приключил с победа на баварците с 2:1, последователите издигнаха стряскащ транспарант. На него пишеше " За пари почистваме всичко " и изобразяваше президента Херберт Хайнер и изпълнителния шеф Оливер Кан, които перат кървави фланелки. Бившият вратар на клуба беше нарисуван с куфарче, на което пишеше " Може да разчитате на нас ".

Statement der Bayern-Fans in der Arena
— Torben Hoffmann (@Sky_Torben)

В последните години отборът постоянно организира зимните си лагери в Катар. Една от самолетните компании в азиатската страна е измежду спонсорите на отбора.

В Германия важи правилото 50+1, т.е. почитателите би трябвало да имат над 50% от акциите на клуба. Така е и в " Байерн ", по тази причина връзките с Катар ще бъдат измежду горещите тематики на идващото Общо заседание.

Снимка: Reuters

Катар ще бъде хазаин на международното състезание през 2022 година Страната обаче е непрекъснато подложена на критика за тежките условия на труд и на живот на служащите, които приготвят спортните уреди. Загиналите при строителни работи досега за 38.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР