Феновете на бокса видяха най-големия шок в тежка категория от

...
Феновете на бокса видяха най-големия шок в тежка категория от
Коментари Харесай

Боксът има нов крал

Феновете на бокса видяха най-големия потрес в тежка категория от популярния успех на Бъстър Дъглас над Майк Тайсън през 1990 година Тоталният новобранец Анди Руис младши прати цели 4 пъти в нокдаун Антъни Джошуа и му лиши трите шампионски пояса пред изумените фенове в " Меката на спорта " " Медисън Скуер Гардън ".
Джошуа в началото прати съперника си в нокдаун при започване на третия рунд и изглеждаше като че ли ще поеме надзор върху събитията, само че вместо това незабавно последва нокдаун в актива на мексиканеца. Руис го засипа с комбинации от леви и десни крошета и записва втори нокдаун в границите на рунда, като съществено разклати английската суперзвезда.
В идващите три рунда темпото поспадна, само че в седмия още веднъж Руис реши да рискува и се впусна в офанзива с леви и десни крошета против сваления гард на Джошуа, записвайки още два нокдауна. AJ се изправи, само че обърна тил на рефера на кръга Майкъл Грифин и не можа да отговори безапелационно на въпроса " Готов ли си да се боксираш ", като изглеждаше напълно несъответстващ. Повторенията с подобаващ тон демонстрираха, че в действителност Джошуа е дал отговор с " да " на въпроса, само че по-късно не стачкува против решението и не пожела да се оплаче, че борбата е спряна прибързано.
Логично последва присъждане за механически нокаут, а Джошуа даже не стачкува, тъй като очевидно не знаеше къде се намира, при което Руис стартира да чества, а боксовият свят осъзна изключителната сензация. Мексико към този момент има своя първи първенец в историята на тежка категория, държащ поясите на WBA, WBO и IBF.
Ще последва мигновен реванш сред Джошуа и Руис, което в допълнение ще размести фигурите на шахматната дъска в бокса и ще обърка съществено проектите на промоутърите на AJ и на него самия, както и считания за изпълним до края на годината пердах на британеца с Кубрат Пулев.
В първия рунд Руис загатна по какъв начин външния му тип е подвеждащ за качествата му, тъй като още веднъж показва какъв брой бързо в действителност борави с ръцете си, изключително когато съперникът пробва ляв прав или композиция. Мексиканецът отговаряше с комбинации от леви и десни прави и не се свенеше да отвърна с опити даже за нокаутираща десница, въпреки да не записваше чисто попадение. Джошуа се задоволи единствено с два-три леви прави в задачата, като личеше, че е решил да не разкрива картите си в самото начало на борбата и да поддържа отдалеченост.
Руис пласира ляво-дясно кроше при започване на втория рунд, което трябваше да служи за тревога, че няма да е просто спаринг сътрудник в дуела. Гардът на Джошуа бе невисок и той евентуално бе сюрпризиран от скоростта на ръцете на съперника си, тъй като не се впускаше в офанзива и държеше да стои на висока отдалеченост. Шампионът откри лицето на противника с ляво кроше и Руис незабавно отвърна със същото, въпреки без да има същата успеваемост.
Третият рунд беше незабравим, тъй като и двамата боксьори записаха нокдауни - първо Джошуа повали противника си в самото начало и си намерения, че е спечелил дуела, само че не можеше да е по-далече от истината. Руис освен стана, ами и откри сили да върне нокдауна в размените от близка отдалеченост, когато първенецът търсеше завършващия удар. Джошуа се израви, само че изглеждаше по-разклатен от мексиканеца - Джошуа го бе повалил с ляво кроше, само че Руис записа два нокдауна след комбинации от леви и десни крошета. Само гонгът избави първенеца във втория случай, като краката му бяха съществено нестабилни след " изядените " леви и десни крошета.
В четвъртия рунд Джошуа предпочиташе просто да оцелее без да получи още от бомбастичните крошета на противника и не смееше да поеме риск, като Руис опита да вкарва леви прави в тялото, само че не стори задоволително, с цел да поддържа напрежението.
Петата част бе по-добра за Джошуа, който изглеждаше, че се въззстановява след нокдауните, а и Руис му го бе разрешил в предходните спокойни 180 секунди. Британецът мереше отдалеченост с левия си прав, а Руис опитваше да го употребява за попадения в тялото. 50 секунди преди края на рунда ляво кроше на Джошуа попадна право в задачата, само че мексиканецът не изглеждаше изключително разтърсен. Шестата част също беше равностойна, само че Руис изглеждаше по-склонен да поема опасности и да пробва да запише попадения, до момента в който Джошуа бе много въздържан.
В седмия рунд още веднъж първенецът бе пратен в нокдаун след композиция от леви и десни крошета, а по-късно бе тотално отпаднал и Руис го засипа още веднъж с канонада от крошета, с цел да запише четвърти нокдаун! Реферът на кръга Майкъл Грифин отброи и макар че британецът се изправи, изглеждаше несъответстващ и некадърен да продължи, заради което бе отсъден ТКО. Джошуа даже не стачкува, тъй като не даваше признаци, че схваща какво се случва, а Руис справедливо победи пред шокирания боксов свят.
Новият крал на тежката категория в професионалния бокс Анди Руис младши не скри насладата си след изненадващата за почитатели и експерти победа с механически нокаут над непобедения до този миг Антъни Джошуа на церемония вечер в “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк. Той приказва директно след мача на кръга, където получи поздравления от своя надвит противник.
“Искам да благодаря на Господ, че ми даде тази победа, без него това, нямаше да е допустимо. Чувствам се доста добре, сбъднах фантазията си, работих доста за това. Благодаря на всички, на щаба, цялото ми семейство. За първ път ме смъкват в третия рунд, само че аз го смъкнах незабавно в нокдаун. Продължих напред, тъй като има мексиканска кръв в мен, това е мексиканският жанр след третия рунд. Исках да го преследвам, нападам, съблюдавах тактиката и нещата се получиха. Разбира се, чакам да имам реванш”, показа мексиканският боксьор.
Джошуа взе микрофона и отдаде дължимото на своя противник.
“Голямо почитание, Анди, добър боксьор си, благодаря на Америка, благодаря на всички, скърбя, че подведох моите почитатели. Това обаче е добре за малкия екран, нали така”, разяснява Джошуа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР