Федерацията на синдикатите в здравеопазването застава зад исканията и протестите

...
Федерацията на синдикатите в здравеопазването застава зад исканията и протестите
Коментари Харесай

Медици от цялата страна готови на протест заради болницата във Враца

Федерацията на синдикатите в опазването на здравето застава зад настояванията и митингите на сътрудниците си от врачанската болница и предизвестява, че нейната орис могат да последват и други лечебни заведения в страната.
"Кой ще понесе отговорност, че във XXI век жителите на един регионален град няма къде да се лекуват. Кой е отговорен за натрупването на отговорности в МБАЛ „ Христо Ботев ” – АД и ще понесе ли наказване. Къде е страната, която постоянно е била в съвета на шефовете на здравното заведение? "
Това се споделя в остро писмо на най-голямата здравна синдикална конструкция в страната ФСЗ към КНСБ, изпратена до премиера, здравния министър, ръководителят на Народното събрание и общинското управление във Враца.
"Работещите в болничното заведение нямат никаква виновност за насъбраните през годината отговорности. През съвета на шефовете са минали зам. министър, отговарящ за лечебната активност, министър на опазването на здравето, регионален шеф на Враца, кмет на Враца, ръководител на общинския съвет. Въпросът към всички тях е за какво са насъбрани тези задължения и ще има ли наказания за отговорните “, питат медиците.
Те са безапелационни, че е неприемливо в XXI-ви век да се затвори регионална болница.
Според синдиката в опазването на здравето трябват съответни ограничения от страна на ръководещите, за излекуване и съответно финансиране на държавните и общински лечебни заведения, тъй като след болничното заведение Враца и Ловеч, същата орис може да последва всяка друга регионална и общинска болница.
Абсурдно е когато държавния бюджет има преизпълнение на приходната част с милиард и половина лв., жителите на цели области да останат без качествени здравни грижи. Не може и не трябва жителите на България да се лекуват единствено в София и Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, приключват медиците, които показват подготвеност на всевъзможни ограничения за поддръжка на врачанските си сътрудници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР