Федерацията на независимите синдикати от земеделието организира в Бяла Слатина

...
Федерацията на независимите синдикати от земеделието организира в Бяла Слатина
Коментари Харесай

Протест заради ниски заплати блокира възлово кръстовище в Бяла Слатина

Федерацията на самостоятелните синдикати от земеделието провежда в Бяла Слатина протестен протест на работещите в Изпълнителната организация „ Борба с градушките “. Протестът е поради ниски заплати , той е втори подред, като през днешния ден недоволството си ще изразят заетите в организацията от Северна България.

След като преди две седмици сътрудниците им от Южна България блокираха пътя край село Поповица, тъй като не са съгласни да получават за труда си заплати, близки до минималната. Днес тъкмо в 08:00 часа работещите в Северна България блокираха основно кръстовище в Бяла Слатина.

Недоволството на работещите в Агенцията за битка с градушките е предизвикано от обстоятелството, че при образуването на бюджета за тази година, за нарастване на техните заплати пари нямаше , за разлика от парите, отделени за други организации под шапката на земеделското министерство.

Вчера водачите на синдиката организираха напразна среща с министър Кирил Вътев и през днешния ден излизат на митинг, с цел да изискат 15% нарастване на възнагражденията си . Недоволните ще спрат дейно работата на командните пултове и площадки за битка с градушките, чакат поддръжка и от аграрни производители.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР