Федералният резерв повиши целевата си лихва по федералните фондове 11

...
Федералният резерв повиши целевата си лихва по федералните фондове 11
Коментари Харесай

Високодоходна спестовна сметка срещу дългосрочна CD сметка: Кое е по-добро сега?

Федералният запас увеличи целевата си рента по федералните фондове 11 пъти през последните две години. В резултат на това дълготрайните депозитни документи (CD) и високодоходните спестовни сметки сега оферират опция за печелене на впечатляваща възвръщаемост. Разбира се, и двете средства за икономисване идват с плюсове и минуси.

Например спестовните сметки с висока рентабилност ви дават метод да спечелите мощна възвращаемост, като в същото време поддържате достъп до парите си. Тези сметки нормално ви разрешават да вършиме тегления до шест пъти на месец. Те също по този начин нормално са застраховани от FDIC или NCUA до $250 000. От друга страна, високодоходните спестовни сметки имат променливи лихвени проценти. Следователно не можете да ги употребявате, с цел да заключите днешната впечатляваща възвръщаемост в дълготраен проект.

Дългосрочните компактдискове, въпреки това, нормално са застраховани или от FDIC, или от NCUA за до $250 000, което ги прави сигурни средства за икономисване. Те също по този начин ви дават опцията да заключите днешните високи лихвени проценти за години напред. От друга страна, би трябвало да се съгласите да запазите парите си във вашия компактдиск за целия период – а за дълготрайните компактдискове това нормално е някъде сред две и пет години, само че може да бъде и до 10 години. Ако получите достъп до средствата си по-рано, може да се наложи да платите наказателна клауза.

Но спестовна сметка с висока рентабилност или дълготраен CD ли е по-добрият вид за вас? Отговорът зависи от задачите ви за икономисване.

Спечелете впечатляваща възвръщаемост с високодоходна спестовна сметка в този момент.

Защо високодоходната спестовна сметка може да е по-добра от дълготраен CD

Високодоходните спестовни сметки са мощни финансови принадлежности. Ето няколко области, в които те се отличават спрямо дълготрайните компактдискове: 

Достъпност

Високодоходните спестовни сметки нормално са по-достъпни от компактдисковете. Като цяло няма да се постанова да се притеснявате за прибързано закриване на акаунта си или заплащане на възможни неустойки, когато имате потребност от достъп до парите си. Всъщност нормално ще можете да теглите пари до шест пъти на месец. Когато записвате с компактдиск, достъпът ви е стеснен до края на периода на компактдиска.

Възползвайте се от увеличаващите се лихвени проценти

Високодоходните спестовни сметки се оферират с променливи лихвени проценти. Това е добра вест всякога, когато лихвите порастват - както е било от съвсем две години. Когато настъпи нарастване на лихвения %, лихвите по вашата високодоходна спестовна сметка евентуално също ще се покачат.

Това не важи за компактдискове. Когато отворите компактдиск, заключвате днешния курс. Разбира се, това значи, че не е нужно да се притеснявате за спадове на лихвените проценти, само че също по този начин значи, че не можете да участвате в никакви покачвания на лихвите.

За кого е най-подходяща високодоходна спестовна сметка 

Високодоходната спестовна сметка е по-добрият вид, в случай че искате да спечелите по-голяма възвръщаемост от своя фонд за незабавни случаи. Простият факт е, че в никакъв случай не знаете по кое време ще се случи изключителна обстановка. Когато го извършите, ще имате потребност от бърз достъп до парите си. И високодоходните спестовни сметки оферират възвръщаемост на лихвите, като в същото време ви дават опцията да се възползвате от тях, когато имате потребност.

Освен това, когато вложите своя фонд за незабавни случаи в спестовна сметка с висока рентабилност, можете да сте сигурни, че парите ви са в сигурност. В края на краищата тези сметки нормално идват със застраховка FDIC или NCUA за салда до $250 000.

Високодоходните спестовни сметки също са вълнуващ дом за вашите други краткосрочни спестявания.

„ Няма доста други активи за вложение, които оферират същата композиция от ликвидност и сигурност “ като спестовна сметка с висока рентабилност, споделя Шейн Къмингс, CFP, CEPA, AIF, консултант по благосъстоянието и шеф на технология/киберсигурност в Halbert Hargrove.

Отворете спестовна сметка с висока рентабилност през днешния ден, с цел да получите достъп до ликвидност, сигурност и впечатляваща възвръщаемост.

Защо дълготрайният компактдиск може да е по-добър от високодоходната спестовна сметка

Дългосрочните компактдискове оферират няколко преимущества, които спестовните сметки с висока рентабилност не оферират. Тези преимущества включват: 

Възможност за фиксиране на високи лихвени проценти

Дългосрочните компактдискове оферират закрепен % на възвръщаемост, докато високодоходните спестовни сметки се оферират с променливи лихвени проценти. Това значи, че когато отворите дълготраен компактдиск, можете да заключите днешните високи цени за години напред. Това не е по този начин при високодоходните спестовни сметки.

Предсказуема възвръщаемост за по-добро обмисляне

Тъй като дълготрайните компактдискове оферират закрепен лихвен %, можете да определите тъкмо какъв брой пари ще спечелите до края на периода. Това значи, че можете да вземете поради възвръщаемостта на вашия CD като част от вашия проект, с цел да постигнете задачите си за икономисване. Тъй като високодоходните спестовни сметки идват с променлива възвръщаемост, не можете да планирате да спечелите избрана сума пари, когато ги употребявате.

Увеличете възможностите си за реализиране на задачите ви за спестяване 

Дългосрочните CD-та „ предизвикват дисциплинираното икономисване посредством налагане на наказания за ранни тегления “, споделя Камерън Бърски, старши сътрудник в Cornerstone Financial Services в Саутфийлд, Мичиган. Като такива, те оказват помощ на „ индивидите да се ангажират с задачите си за икономисване “, споделя той.

Високодоходните спестовни сметки оферират елементарен достъп до вашите спестявания, когато пожелаете, което може да не е потребно за реализиране на вашите дълготрайни цели.

За кого е най-подходящ дълготраен компактдиск

Дългосрочните компактдискове евентуално са по-добри от високодоходните спестовни сметки, в случай че спестявате за огромна покупка или по различен метод имате дълго -срочен времеви небосвод. Фактът, че ще би трябвало да закриете акаунта си по-рано и може да се наложи да платите такса за достъп до средствата си, преди срокът да е изминал, значи, че ще е по-вероятно да запазите парите си в компактдиска до датата на падежа.

Освен това опцията да заключите днешните високи лихвени проценти значи, че ще спечелите предвидима възвръщаемост през периода на вашия CD. Това освен заключва мощни облаги, само че и улеснява планирането към вашите цели.

Отворете CD в този момент, с цел да заключите днешните високи цени.

Изводът

Нито високодоходните спестовни сметки, нито дълготрайните CD сметки са по-добри един от различен в 100% от времето. Двамата блестят при разнообразни условия. Обмислете плюсовете и минусите на всеки и по какъв начин те се свързват с задачите ви за икономисване, с цел да решите кой е по-добрият вид за вас.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР