Федерални прокурори на САЩ споменават в документи президента на Хондурас

...
Федерални прокурори на САЩ споменават в документи президента на Хондурас
Коментари Харесай

САЩ разследват президента на Хондурас за трафик на кокаин

Федерални прокурори на Съединени американски щати загатват в документи президента на Хондурас Хуан Орландо Ернандес в огромно следствие на " огромен наркотрафик и пране на пари ". Документите са импортирани в съда в Ню Йорк, оповестяват медии.

Документите с името на Ернандес са с дата юли 2015 година и не излиза наяве от тях дали следствието продължава. Няма индикации да са повдигани обвинявания против президента.

Новината за следствието съответства с национална стачка и огромни улични митинги в Хондурас с апел за оставката на президента. Въпреки политическите разтърсвания в страната президентът се преглежда като съдружник на Съединени американски щати и администрацията на Доналд Тръмп го поддържа след информацията за изборна машинация, провокирала улични митинги през 2017 година

Изключително рядко се загатва името на президент на страна в документи на американските проверяващи органи и нормално би трябвало да бъде утвърдено от държавното управление на най-високо равнище.

От пресцентъра на президента оповестиха, че Администрацията за битка с опиатите на Съединени американски щати е изчистила името на Ернандес през 2015 година и в този момент се радва на положителни връзки с организацията.

Хондурас е огромен кулоар за трафик на кокаин от Южна Америка към Мексико и Съединени американски щати.

Хуан Антонио - Тони, брат на Ернандес, беше задържан на летището в Маями през ноември. Той е упрекнат от федералната прокуратура в Ню Йорк в трафик на тонове кокаин сред 2004 и 2016 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР