Федералната асоциация на германската търговия с храни (BVLH) призова населението

...
Федералната асоциация на германската търговия с храни (BVLH) призова населението
Коментари Харесай

Хайде, бе! И в Германия истерия и паника за олиото

Федералната асоциация на немската търговия с храни (BVLH) прикани популацията да не купува хранителни артикули от първа нужда под въздействието на суматоха.

„ Както при започване на рецесията с ковид би трябвало да действаме солидарно един с различен и да купуваме артикули единствено в естествени количества “, сподели представителят на асоциацията Кристиан Бьотчер за списание Welt, представено от редица новинарски уеб сайтове в Германия.

Потребителите в Германия натрупат олио и брашно В отговор на известията, циркулиращи във вестниците и в обществените медии, че войната в Украйна може да засегне доставките за Германия на олио и други артикули, някои консуматори явно са се заели да се запасяват. Изображения в обществените медии демонстрират, че рафтовете на немски супермаркети са оголени откъм готварско олио и брашно както през март 2020 година от тоалетна хартия, дезинфектант за ръце и тестени произведения, написа в обявата.

Това събитие е доказано от редица търговци на дребно.

„ В нашите клонове следим нараснало търсене, изключително на слънчогледово олио, рапично масло и зехтин “, споделя представител на комерсиалната верига Aldi Sud.

„ Забелязахме, че има дефицит на хранителни масла “, споделя представител на друга огромна немска верига супермаркети - Real. Търговците на дребно споделят, че може да се наложи да лимитират продажбите на слънчогледово олио. Ако продължи да има нараснало търсене на избрани артикули, може да се вкарат ограничения, които да попречат на клиентите да купуват повече от „ естествените количества за семейството – политики, които са били употребявани в ранните стадии на пандемията.

Междувременно в Германия олиото също нараства. Най-евтиното в този момент коства съвсем 2 евро, по отношение на по-малко от 1 евро единствено преди няколко месеца. Експертите настояват, че несигурността на пазара евентуално ще продължи и че обстановката може даже да се утежни през идващите седмици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР