Фазата на ретроградния Меркурий този месец стартира на 14-и октомври

...
Фазата на ретроградния Меркурий този месец стартира на 14-и октомври
Коментари Харесай

Какво вещае ретроградният Меркурий за октомври

Фазата на ретроградния Меркурий този месец започва на 14-и октомври в знака Скорпион и завършва на 3-и ноември в знака Везни, написа woman.bg.

Обратното придвижване на Меркурий се свързва главно с проблеми в връзката и технологиите, нараснало нервно напрежение, отлагания или забавяния в пътуванията, изгубени движимости и куп други дребни неуредици. Когато се намира в знака Скорпион, ретроградният Меркурий ни подканя да подходим интуитивно и ексцентрично към решението на въпросите, които изникват в нашето всекидневие.

Настроени сме да опитвам, което внася огромно количество неспокойствие и приятност при общуването ни с близките. Възможни са непредвидени срещи с хора от предишното, които не сме виждали и чували отдавна насам. Времето, в което Меркурий обръща своя ход и потегля в противоположна посока на небосклона, той ще подписва няколко знакови аспекта, които ще оказват доста въздействие върху живота на хората на Земята.

Най-силно влияние върху нас ще усетим от опозицията на Меркурий с Уран. То ще се усети незабавно, а ще продължи чак до 22-ри октомври, тъй че по-добре да бъдем готови за всичко, което ще ни се случи през този времеви откъслек. Напрегнатите аспекти с Уран постоянно носят бърза и изненадваща смяна в живота ни. Мисълта ни като че ли тече на бързи обороти, връзката е напрегната и ни кара да се усещаме комплицирани и разпокъсани от непредвидените вести, които научаваме. Ще ни бъде извънредно мъчно да запазим успокоение в сериозните обстановки и да бъдем дисциплинирани и мъдри в съжденията си.

Фактът, че самият Меркурий е назадничав в допълнение утежнява нещата, защото концентрацията ни не е на равнище. Времето не е по никакъв начин уместно за вдишване на отговорности. Нашият съвет е да се насочите към по-пасивни умствени занимания – наблюдавайте с отворено схващане сегашното, анализирайте предишното, само че никога не предприемайте прибързани дейности за бъдещето. Когато поддържате връзка с близките, е извънредно значимо да слушате деликатно това, което ви се споделя и да мислите преди да говорите.

Когато Меркурий застане против Уран, ние имаме наклонността да споделяме обидни неща без да го осъзнаваме или да влизаме в спор единствено поради концепцията да бъдем на противоположното мнение на останалите. Не дразнете другите, в случай че не желаете и вие да се почуствате уязвени в някой идващ диалог. Още преди да обърне своя ход, Меркурий ще бъде в точна съпротива на Уран на 7-ми октомври. Ако на този ден се изправите пред проблем, за който не успявате да намерите вярното решение, то когато Меркурий стане назадничав, ненадейно ще изникне нова информация по тематиката, която ще ви помогне да откриете правилния път за решаването на загадката. Изчакайте с финалното решение обаче, тъй като както към този момент знаем, нищо значимо не се подхваща, до момента в който Меркурий не стане още веднъж пряк. Отделете време да извършите проекти и да обмисляте разновидности за деяние, само че изчакайте по-добри астрологични позиции на най-малката планета от Слънчевата система.

Освен този под напрежение аспект, на небосклона следим още две хармонични връзки на Меркурий с другите планети. Едната е секстилът, който той подписва с Луната. Това планетарно състояние ни прави по-интуитивни от нормално, което доста понижава риска да споделяме несъответствуващи думи в несъответствуващото време. Ние инстинктивно ще усещаме какво би трябвало да споделим и какво да премълчим, с цел да запазим положителния звук на диалога. Скандалите също са малко евентуални, защото подсъзнателно ще се стремим към съдействие. Ретроградната фаза на Меркурий нормално се свързва със срещата със остарели другари, далечни родственици и позабравени другарства, а секстилът му с Луната укрепва този резултат, защото усъвършенства паметта, спомага за изплуването на приятни мемоари от предишното и отключва нашата сензитивна и грижовна страна от характера.

Възможно е доста хора да ви се обадят просто да споделят какво ги тревожи. Те ще търсят вашето рамо, на което да поплачат, тъй като вие им вдъхвате доверие и се отнасяте с схващане към проблемите на своите близки. Другият позитивен аспект, който Меркурий ще подписва в деня на неговото превръщане в ретроградна посока, това е секстилът му с Венера. Тя също по този начин омекотява напрежението и паниката, подбудени от опозицията на Меркурий с Уран и ни оказва помощ с лекост да показваме своята обич и обвързаност, които изпитваме към близките. По този метод ние неумишлено ставаме по-спокойни и се свързваме на едно ментално равнище със събеседниците ни, което оказва позитивно въздействие както върху фамилните, другарските и любовните връзки, по този начин и върху бизнес договарянията. Като резюме можем да заключим, че острият отрицателен аспект на Меркурий с Уран бива прелестно и даже двойно обезвреден от хармоничната връзка на планетата на връзката с Луната и Венера. В този случай непредвидените промени в проектите, бизнес срещите и пътуванията могат да отворят пред нас извънредно вълнуващи нови благоприятни условия за развиване.

По време на ретроградното придвижване на Меркурий този октомври, мисълта ни стартира да придобива все по-интуитивен темперамент, а истинският метод и различните способи, които използваме в осъществяването на ежедневните си задания надвиват пред вероятните отрицателни чувства на тревога и заплеснатост. Думите ни могат да бъдат по-скоро приветливи, успокоителни и грижовни, в сравнение с обидни и груби. Тогава и социализацията ни ще се трансформира в едно вълнуващо и занимателно преживяване, вместо предстоящите шокиращи обрати, които ни ядосват всякога, когато Меркурий стане назадничав.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР