Фаворитите за спечелване на Купата на България по футбол ще

...
Фаворитите за спечелване на Купата на България по футбол ще
Коментари Харесай

Кралев: В БФС винаги могат да получат съдействието ми за защита правата на реферите



Фаворитите за продобиване на Купата на България по футбол ще излязат от двойките " Ботев " - " Черно море " и " Лудогорец " - ЦСКА. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който взе участие в тегленето на жребия. Другите две двойки от четвъртфиналите са Етър - " Локомотив " (Пловдив) и " Струмска популярност " (Радомир) - " Септември " (София). Победителите в тази фаза ще се дефинират в един дуел, а домакини са посочените преди всичко тимове. При тъждество в постоянното време се играят две продължения по 15 минути, а при ново тъждество се пристъпва към осъществяване на дузпи.

" Получи се забавен чоп. Има два огромни конфликта сред равностойни тимове. Единият е " Лудогорец " - ЦСКА, а вторият " Ботев " - " Черно море ". Мачовете сред " Ботев " и " Черно море " постоянно са криели необикновен заряд, тъй като са сред два равностойни отбора, с лек превес на единия или другия, според от моментното положение през годината. Получава се добър футбол. Те са носители на Купата на България през последните години, тъй че може би единият от любимците за продобиване на трофея ще излезе точно от тази двойка. Другият любимец естествено е от двойката " Лудогорец " - ЦСКА ", сподели Кралев.

Двубоите от четвъртфиналите ще се играят през първата седмица на април 2019 година

 Снимка 387992
Източник:

" Има доста, доста време до април, когато шампионата към този момент ще бъде в плейофна фаза. Много е значимо по какъв начин ще протече подготовката на тимовете, тъй като постоянно се случва положението напролет да е друго от това през есента, тъй че в този момент мъчно може да се създадат прогнози. Двубоите за шампионата сред тимовете в двете двойки-фаворити бяха доста оспорвани. Мисля, че за наслада на почитателите всички мачове ще бъдат равностойни ", добави министърът.

По време на жребия Красен Кралев изтегли " Черно море " за противник на " Ботев " като посетител.

" " Ботев " e хазаин и доста малко тимове биха си поискали да вървят на посетители на " Ботев " в Пловдив. Но това е магията на Купата. Никой не знае какъв чоп ще се падне и по какъв начин ще се получи кръстосването сред тимовете. Виждаме, че двата най-големи любимеца за Купата би трябвало да се срещнат още на четвърт-финалите ", сподели Кралев.

През този уикенд следва повтаряне на мача от шампионата за Купата " Черно море " - " Левски ", само че за състезание. В тази връзка министър Кралев отговори на журналистически въпрос за напрежението, което се породи след първия дуел.

" Полемики за съдийството имаше и за предходните мачове сред " Черно море " и " Левски ", само че в другата посока. Не бива да се спекулира с тази тематика. Съдиите бъркат, само че аз нямам доверие да е било преднамерено, нито в интерес на " Левски " за предните мачове, нито в интерес на " Черно море " за последния. Грешки се позволяват, само че се надявам този път да няма такива. Има доста мачове, които протичат безпроблемно, макар че в тях има огромен заряд, борба, противоречиви положения. Надявам се идният да е един от тях. Не бих се заел с изказвания, че в срещите сред двата тима през последните 5-6 месеца е имало наклонност в съдийството ", добави министърът.

Красен Кралев отговори и на журналистически въпрос за обществените нападки сред ръководителите на водещите ни клубове.

" От повече от 20 години съм покрай футбола и такива постоянно е имало. Това не е вест. Хубаво е обаче да внимават какво приказват, тъй като да хвърляш по този начин в пространството някакви тези и обвинявания, които не са потвърдени, наподобява по-скоро на запалянковщина, в сравнение с професионализъм. А тези хора въпреки всичко са притежатели на клубове, президенти, изпълнителни шефове и това нещо въздейства. Влияе на съдиите, на публицистите, на почитателите. Едно е да отиваш на мач преднамерен, че еди-кой си арбитър имал някаква обремененост и история в мачовете с някой от тимовете, друго е да знаеш, че даже да бъркат съдиите, няма наклонност ", съобщи Кралев.

Спортният министър акцентира, че неточности се случват и в Шампионската лига, на Европейски и Световни шампионати.

" Там никой не приказва за наклонност, а тук сами си го вършим, сами хората във футбола стартират да приказват за трендове, да упрекват съдиите, които се тормозят и бъркат. Да, отсъжданията на реферите не са на висота тази година, само че неточности се позволяват и в другите огромни шампионати ", сподели Кралев.

Министърът съобщи, че с него не са водени диалози по отношение на изказванията на Председателя на Съдийската комисия на БФС Йордан Сталев, че от началото на сезона четирима съдии са подали сигнал за закани от хора, свързани с избрани клубове. Той обаче акцентира, че е подготвен да спомага при отбрана правата на реферите.

 Лудогорец - ЦСКА на 1/4-финалите за Купата на България! онлайн
Лудогорец - ЦСКА на 1/4-финалите за Купата на България!

Вижте кои са всички противници на този стадий от конкуренцията!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР