Фатален атентат в Русия. При взрив на автомобил тази нощ

...
Фатален атентат в Русия. При взрив на автомобил тази нощ
Коментари Харесай

Дъщерята на Александър Дугин загина при взрив на кола бомба


Фатален атентат в Русия. При гърмеж на автомобил тази нощ е починала Дария Дугина - щерка на известния държавник Александър Дугин. Той е считан за извънредно непосредствен до съветския президент Владимир Путин. Колата е избухнала в придвижване, до момента в който 30-годишната жена се е прибирала от фестивал в Подмосковието. Тя е починала на място от детонацията. 

Русия шокирана от атентат с кола бомба.

Дъщерята на един от главните съдружници на Владимир Путин е била убита при гърмеж на автомобил в съветската столица Москва.

30-годишната Даря Дугина е починала при " нападение ", което е било предопределено за татко ѝ Александър Дугин, настояват съветските медии.

Говорител на следствието заяви, че в автомобила " Тойота Ленд крузър " е било сложено взривно устройство, което се е задействало нощес в 21 часа локално време, до момента в който колата е била в придвижване, а Дугина е била зад кормилото. Близо до село Болшие Вяземи е избухнала експлозия, колата се е запалила незабавно, била е обхваната от пламъци за секунди. Жената е изгубила надзор, тъй като е карала с висока скорост и е изхвърчала на отсрещната страна на пътя.

Това е колата на татко ѝ, Дария е карала друга кола, само че във съдбовната вечер тя е карала неговата кола, а Александър Дугин е пътувал с различен автомобил. Той се върна и беше на мястото на нещастието. Доколкото разбрах, цел е бил той директно, а може би и двамата, прибавиха от следствието.

По случая е почнало наказателно произвеждане за ликвидиране, осъществено по метод, рисков за живота на мнозина.

 
На място работят следователи и криминалисти от Главното следствено ръководство на Следствения комитет на Русия за Московска област. Помагат им също специалисти по гърмежите, които не престават да обследват мястото на престъплението.
Олга Варадий, Главно следствено ръководство за Московска област

60-годишният Александър Дугин постоянно е именуван " мозъкът на Путин " или " Распутин " поради околните си връзки с съветския президент. Той е някогашен основен редактор на твърдо пропутинската телевизионна мрежа " Царьград " и се счита, че е подстрекател на продължаващата инвазия в Украйна. Той е също и един от главните идеолози на концепцията за " Нова Русия " и неоевразийството. От години насам той приканва за по-агресивно наличие на Москва на международната сцена, отбелязва съветската редакция на Би Би Си.

Дугин изрично поддържа войната в Украйна. От 2014 година той е включен в листата със наказания на Европейски Съюз, а през 2015 година Съединени американски щати и Канада също му постановиха наказания поради съмнения в съпричастност към анексирането на Крим.

Макар да няма публична роля в държавното управление, се счита, че извънредно десният свръхестествен публицист оказва въздействие върху Путин, изключително на неговия агитационен фронт.

На него се приписва заслугата за даването на нов живот на термина " Новорусия " (Нова Русия), който е общопризнат от Путин, с цел да оправдае анексирането на Крим - откакто през 2013 и 2014 година е необятно употребен от Дугин.

Във видео споделяно в обществените мрежи, основно Туитър, се следи горяща кола, пожарна и голям брой пожарникари като до тях стои възрастен мъж, който наподобява на Александър Дугин, хванал се за главата и беседва с огнеборците. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР