Фарьорските острови - датска автономна територия, заявиха във вторник, че

...
Фарьорските острови - датска автономна територия, заявиха във вторник, че
Коментари Харесай

Фарьорските ще преразгледат спорния лов на делфини

Фарьорските острови - датска самостоятелна територия, обявиха във вторник, че са почнали полемики за бъдещето на своя противоречив лов на делфини. Решението се чака през идващите седмици, прецизира БГНЕС.

Петиция с съвсем 1,3 милиона подписа, призоваваща за възбрана на обичайния лов, беше импортирана в държавното управление на Фарьорските острови в понеделник, оповестиха за Агенция Франс Прес от кабинета на министър-председателя и групите за запазване на китовете.
Защо международните сили се борят за въздействие на Фарьорските острови
На върха Сорнфели, извисяващ се над столицата на Фарьорските острови Торсхавн, към момента може да се види кръгла конструкция, сходна на огр...
Прочети повече
На среща във вторник в Торсхавн държавното управление разиска заключенията от преоценката, която министър-председателят Бардур а Стейг Нилсен беше поръчал през септември, откакто извънредно огромното изтребване на повече от 1 400 атлантически белокрили делфини провокира митинг.

Това беше първата среща. Не бяха взети никакви решения ", съобщи за Агенция Франс Прес чиновник от кабинета на министър-председателя. Той добави, че дефинитивно решение се чака " до няколко седмици " и че на масата са " няколко разновидността ".

В традицията на Фарьорските острови, известна като " grindadrap ", или в резюме " grind ", ловците обкръжават делфините с необятен полукръг от риболовен лодки и ги вкарват в плитък залив, където биват изхвърлени на брега и убити. Всяко лято фотосите на кървавия лов се появяват на първите страници по вестниците в целия свят и провокират отвращение измежду бранителите на правата на животните, които считат тази процедура за варварска.

Но ловът към момента се радва на необятна поддръжка на Фарьорските острови, където поддръжниците показват, че животните са изхранвали локалното население в продължение на епохи. Обикновено всяка година по този метод се ловуват към 600 делфина. Но ловът на делфини на 12 септември 2021 година във фиорда Скала беше доста по-голям, което провокира интернационален митинг и принуди държавното управление да преразгледа тази процедура.
86 мъртви делфина край крайбрежията на Мозамбик
86 делфина са открити мъртви на остров край крайбрежията на южноафриканската страна Мозамбик, оповестява БГНЕС. Причината към момента е неизве...
Прочети повече
В момента се преразглежда единствено ловът на делфини, а не цялата традиция на " grind ". В петицията, предадена от Организацията за запазване на китовете и делфините, подписалите я приканват за преустановяване на " жестоката " процедура.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР