Фармацевтичното дружество “Янсен на компанията “Джонсън и Джонсън подаде днес

...
Фармацевтичното дружество “Янсен на компанията “Джонсън и Джонсън подаде днес
Коментари Харесай

Още една ваксина иска лиценз за ЕС


Фармацевтичното сдружение “ Янсен ” на компанията “ Джонсън и Джонсън ” подаде през днешния ден заявление за утвърждение в Европейската организация по медикаментите за имунизацията си против COVID-19, оповестява Българска национална телевизия.

От организацията оповестиха, че могат да излязат със мнение доникъде на март, в случай че данните от компанията за ефикасността, сигурността и качеството на имунизацията са задоволително изчерпателни и надеждни.

Досега Европейската организация по медикаментите е издала три позволения на ваксини за използването им в Европейски Съюз - на " Байонтек/Пфайзер ", на " Модерна " и на " Астра Зенека ".

Европейска комисия подписа през октомври контракт с “ Джонсън и Джонсън ” за 200 милиона дози от имунизацията с алтернатива за още 200 милиона за всички страни от Европейски Съюз.

Ваксина против COVID-19 на “ Янсен ” залага на техлогичната платформа ADVAC®, която е била употребена и при създаването и произвеждане на имунизациите на компанията против ебола, Зика, RSV и ХИВ.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР