Фалстарт на първото дело за обезщетение след взрива в Хитрино.

...
Фалстарт на първото дело за обезщетение след взрива в Хитрино.
Коментари Харесай

Фалстарт на първото дело за обезщетение след взрива в Хитрино

Фалстарт на първото дело за обезщетение след гърмежа в Хитрино. Софийският градски съд спря делото на потърпевшия Ремзи Ислям поради нередовна искова молба. Заведените каузи за компенсации са над 30, а претенциите на потърпевшите към компанията транспортьор " Булмаркет " надвишават 10 милиона лв.. На този декор възобновяване на Хитрино продължава. Повечето от къщите са издигнати, остават довършителни работи.

Софийският градски съд спряло делото на потърпевшия Ремзи Ислям поради неясноти по исковата молба. От молбата не ставало ясно каква тъкмо е виновността на компанията транспортьор. Мъжът претендира за обезщетение в размер на 70 хиляди лв.. Решението предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Николай Димитров, юрист: Неясноти за нас в исковата молба няма. Най-отговорният за нас за случилото се е " Булмаркет рейл карго ", който е директният реализатор на железопътния транспорт. "
Заведените каузи са над 30, а претенциите са за над 10 милиона лв.. Едно от тях е на Халисе Ахмедова. Халисе прекарва пет месеца в болница. Очаква обезщетение в размер на 24 000 лв..

Халисе Ахмедова: " Все още умерено не мога да дремя. Нервна съм, много съм нервна. То ще остане несъмнено. Аз така считам и в тъмното не мога да излизам на открито сама, все някой да има край мене... Аз чакам парите от компенсацията, тъй като, то ни се поставя към този момент. "
В Хитрино описват, че компенсациите, които са поискали са единствено дребна отплата за претърпяния смут.

Стоянка Стоилова: " Виждате какво е, нещо най-малко да платят, затуй дето ни го направиха. На какъв брой години съм и децата ми, мъчим се на тези години. "
След първото дело стана ясно, че делата са разграничени на три категории - от наследниците на починалите и тежко потърпевшите, от по-леко потърпевшите и от хора, чийто бизнес е потърпевш. Претенциите са към " Булмаркет " и НКЖИ, оттова отхвърлиха коментар след съвещанието на съда.

Николай Димитров, юрист: " Очакваме страната, която до момента е отпуснала помощи на самата община някъде към 10 милиона чакаме страната в лицето на министъра на финансите да претендира тези пари от компаниите. "
На този декор ремонтите на потърпевшите домове не престават. Повечето от къщите са издигнати, остават довършителни работи.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР