Фалшиви стоки. Снимка: Прокуратура-Бургас Рекордно количество фалшиви стоки бяха иззети при

...
Фалшиви стоки. Снимка: Прокуратура-Бургас
Рекордно количество фалшиви стоки бяха иззети при
Коментари Харесай

Рекорден удар: Изеха десетки хиляди ментета от морските ни курорти

Фалшиви артикули. Снимка: Прокуратура-Бургас

Рекордно количество подправени артикули бяха конфискувани при огромна акция в курортен комплекс „ Слънчев бряг “, Свети Влас и Горна Оряховица. Става дума за общо 834 чувала, съдържали десетки хиляди облекла, обувки и аксесоари, които са се предложили в комерсиалната мрежа. Количеството е рекордно за последните 15 години по българското Черноморие.

Това стана ясно на брифинг в Бургас, в който взеха присъединяване окръжният прокурор Георги Чинев , районният прокурор Мария Маркова и началник-отдел Дирекция „ Киберсигурност “ в ОДМВР-Бургас Никола Симов .

Иззетите подправени артикули носят логата на известни международни марки, като „ Адидас “, „ Найки “, „ Прада “, „ Луи Витон “, „ Емпорио Армани “ и други. Те са били продавани на занижени цени най-вече на задграничните туристи в морските ни курорти.

Тепърва следва всички да бъдат детайлно разказани , което е извънредно огромна по размер работа. Целта е да бъдат открит произхода на стоката и по какъв начин се разпределя по комерсиалните обекти . След това стоките ще бъдат предадени за заличаване.

Районният прокурор Мария Маркова съобщи, че следва доста работа по случая и изрази вяра, че ще бъдат реализирани оптимални резултати.

„ Целта е да се доближи до привличане на лица към наказателна отговорност “.

Тя напомни, че законодателят планува за подобен вид закононарушение наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години и санкция до 10 000 лв..

Никола Симов  посочи, че огромна част от стоките са конфискувани от огромни складови пространства, които са били завоалирани като детски кътове и тавански стълби , с цел да не могат да бъдат открити елементарно. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР