Фалшивата опорка започна от политиците от Северна Македония още миналата

...
Фалшивата опорка започна от политиците от Северна Македония още миналата
Коментари Харесай

Скопие вдига омразата срещу България

„ Фалшивата опорка стартира от политиците от Северна Македония още предходната година с опит да се дискредитира България. Аз няма да нападам прилежаща страна с подправени опорки ”. Това сподели вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ Скопие се пробва да бяга от формулировката „ обща история ”, която е ясно написана в контракта за добросъседство, и твърди, че България лишава правото им на самоопределяне, единствено че те са подписали този документ. За страдание подправените вести се стартират по-лесно от същинските ”, добави Захариева.

„ Почти незабавно щом станаха член на НАТО, стартира малко по малко закъснение на осъществяването в една или друга част от него. Стигнаха до едностранно прекъсване на работата на комисията.

Не единствено че не се подхващат дейности за ограничение на омразата, само че тя ескалира. Имаме редица сигнали от българския бизнес за това, че се основават непотребни административни спънки. Това са проблеми още от 2019 година ”, сподели още Захариева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР