Фалшивата новина за досъдебното производство на Софийска градска прокуратура срещу

...
Фалшивата новина за досъдебното производство на Софийска градска прокуратура срещу
Коментари Харесай

Лена сама подала новина, че прокуратурата я „разследва“. Иска да провокира протести в защита на Киро

Фалшивата вест за досъдебното произвеждане на Софийска градска прокуратура против началника на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков – Лена Бориславова, за сключването на неизгодна договорка за Българската банка за развиване е кьорфишек, пуснат от самата Лена към присъдружната им журналистка от БТВ Канна Рачева, откъдето потегли новината. Това научи ПИК от чудесно осведомени източници oт държавното управление в оставка.

Припомняме, че преди минути от прокуратурата публично оповестиха, че против Лена Бориславова няма формирано досъдебно произвеждане. Такова се води за подписване на неизгодна договорка, само че не е съответно против шефката на кабинета на Кирил Петков.

Сценаристките на кьорфишека, в който централна медийна роля играе майсторката на измислените вести Канна Рачева, са чакали комфортен миг, с цел да изстрелят подправената вест. И са го дочакали с отсъствието на шефа на новините по БТВ Антон Хекимян, който е в отпуск. В заверата на Лена и Канна се е присъединила и продуцентката на блока Елица Димитрова.

Целта на дейното мероприятие за разследваната Лена е да се вдигнат митинги и по този метод да се събере и социална поддръжка за сформиращото се държавно управление на втория от двамата харвардски аферисти – Асен Василев.

Фейкът е умислен още предходната седмица, когато самата Бориславова се оплака във ФБ, че прокуратурата е почнала инспекция на контракта й и заплащането й от ББР.

„Прокуратурата се е „ самосезирала“, единствено че не за просрочените заеми или увреждането на Държавния запас, а поради контракт, подписан с адвокатската фирма, подкрепила новото управление в първите дни на борбата. Жълтите медии на ГЕРБ и Движение за права и свободи и те ревниво вземат участие в борбата от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата неистина за мен може да бъде, че персонално получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лева на месец. 12 месеца по късно съзнавам, че просто ми е липсвало въображение“, простена палавницата от „Парапетгейт“.

Припомняме, че въпросният контракт на Лена е подписан дни след събитията, отразени във видеото в центъра на София, където Бориславова отключва врата на любовна квартира, а зад нея Кирил Петков се хваща за парапета й.

С жалбите си във ФБ Лена накисна и адвокатската адвокатска фирма „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, която я изпраща като контрагент на Кирил Петков за подписания контракт, въпреки в него ясно да се споделя, че парите се получават на нейно име.

Другият, който гори около Лена и оправданията й с адвокатската фирма „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, е някогашният началник на Народното събрание Николай Минчев, който е получавал по 149 евро на час, защото също е проводен в ББР от майка си, старши съучастник в същата адвокатска фирма.

Според осведомени новината за формираното досъдебно произвеждане е инсценирано медийно събитие или по-просто фалшив нюз за нахъсване на последователите на Политическа партия за прокурорската борба против онеправданите и озлочестени Лена Бориславова и Никола Минчев – и двамата от тима на Кирил Петков.

Ни в чеп, ни в ръкав, около съставянето на втория кабинет на Политическа партия още веднъж се засилва и секретарката на Христо Иванов от партньорската им коалиция, декларирала, че ще го поддържа, и министърка на правораздаването Надежда Йорданова. И се закани още веднъж да внесе искане за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев във Висш съдебен съвет.

Въпросната закана пък цели активизирането на тъй наречените гражданско придвижване „Правосъдие за всеки“ и извеждането на още хора на улицата против Гешев, а в действителност в поддръжка на Кирчо и Кокорчо.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР