ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Демократична България претърпя крах. Но не е късно Христо Иванов да се извини

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Досега кардинално държащото се политическо обединяване " Демократична България " претърпя дребен (засега) провал през миналия парещ уикенд. Той се обуславя и от сериозното разминаване в позициите на двама души, които са освен част от това политическо обединяване, а са и от една и съща партия - " Да, България ", и от самата последна позиция.

В събота Ивайло Мирчев съобщи, че в случай че третият мандат бъде даден на Българска социалистическа партия, " Демократична България " няма да даде поддръжката си за осъществяване на този мандат. В неделя обаче Христо Иванов - водач на " Да, България " и съпредседател на " Демократична България ", сподели, че в " Демократична България " имат подготвеност да договарят и с Българска социалистическа партия за поддръжка на основано от социалистите държавно управление.

На първо време е несериозно хора от еднакъв политически индивид да се опровергават безусловно в границите на часове. Включително тъй като по този начин стартират да наподобяват на ГЕРБ, само че и на " ИТН ", където преди дни Тошко Йорданов сподели, че те не са обсъждали кандидатура за президентските избори и кого ще поддържат, а часове по-късно водачът на партията Слави Трифонов разгласи, че поддържат Румен Радев на идните президентски избори.

Второ и надалеч по-съществено - политическо самоубийство е " Демократична България " да поддържа в каквото и да е Българската социалистическа партия в този ѝ тип, с тази ѝ същина. Огромна част от гласоподавателите на " Демократична България " са антикомунисти и в никакъв случай не биха дали прошка сходно съглашателство, каквато и да е повода за него. Допускането, че сега Българска социалистическа партия може да бъде подкрепено за нещото Х или за нещото Y, е подигравка с жертвите на комунистическия режим.

Когато Българска социалистическа партия освен се откаже, само че и жигосах историческото си минало, когато те извадят от политическа приложимост сътрудниците на комунистическата Държавна сигурност, които са техни депутати и участват в партията им като цяло, и когато обществено се извинят, че техните хора във Висшия правосъден съвет спомогнаха избирането на Гешев за основен прокурор, а с част от техните гласове в Парламента Сотир Цацаров бе определен началник на КПКОНПИ, едвам тогава вероятно може да има единодушие с Българска социалистическа партия. Не е като да не може да се изредят още куп неща (грехове), поради които към този момент Българска социалистическа партия са проблем, а не решение - да вземем за пример благоразположеността им към съветската взаимозависимост в не един или два бранша от българския публичен живот.

Да, обстановката е доста сложна. Четвъртата Ковид вълна е реалност, а бюджетът не е обновен, безусловно до дни или даже часове е допустимо да бъдем подложени на мигрантски напън поради събитията в Афганистан, в енергетиката е " заложена бомба " от предходните ръководещи и евентуални ни чака зима на високи сметки и обществено напрежение (нещо, което може да се предотврати), само че това не може да бъде опрощение за едно морално изменничество. Още повече, когато една актуализация на бюджета от настоящия Парламент може да подсигурява успокоение за няколко месеца и без непоследователен постоянен кабинет. И с това не желая да кажа, че дългото битуване със длъжностен кабинет, чийто патрон е президентът, е нещо положително. Просто това е политическата действителност, обусловена от повсеместната политическа неначетеност и подкупност.

Всъщност неприятното за симпатизантите на Демократична България е, че първата крачка е направена - изразяването на подготвеност за такова съглашателство с Българска социалистическа партия. А втората крачка - практическата реализация на кабинет с третия мандат, просто няма да стане, тъй като " ИТН " няма да даде никаква поддръжка, при който и да отиде третият мандат, а ГЕРБ и Движение за права и свободи са тотално отвън сметките. Дори за предполагаем разбор. В този смисъл Христо Иванов се изложи напразно, на вятъра.

Ако той споделя това, тъй като продължава да се надява, че Има Такъв Народ може да прояви някакво милосърдие или политическа зрялост, имаме и тежка доверчивост от негова страна. Или пък нещо друго. Защото " ИТН " с цялостна мощ потвърдиха, че са негодни по ред аргументи.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР