ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Емил Соколов за ФАКТИ: Ако Борисов ни го набиваше с 200, перверзията на ИТН е далеч по-зловеща

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Има Такъв Народ са мутри с рекламация за антисистемност, което е неуместно ".

Това сподели в изявление за ФАКТИ историкът и политически анализатор Емил Соколов.

" Това, което виждаме, е предизвестие какво следва. Сега е моментът обществото да отхвърли модела на Има Такъв Народ, преди да са имали опцията да го осъществят ", счита още той.

След утринното изявление на препоръчаният от Има Такъв Народ за вътрешен министър и вицепремиер Петър Илиев, разговаряхме с Емил Соколов по отношение на държанието, което виждаме от първата политическа мощ сега и изводите, които можем да извадим за разбирането на властта на база това държание. Целия диалог четете в идващите редове:

- Г-н Соколов, какво е мнението Ви за държанието, което представителите на „ ИТН “ показват в общественото пространство?

- „ ИТН “ сподели, че е партията на бръснатите главички с дребни душички. Това е партията на титулуваните мутри – мутри с искания за доктори на науките и почетни консули, само че никакво покритие. Още по-лошо, Има Такъв Народ са мутри с рекламация за антисистемност, което е неуместно. Една мутра обаче няма по какъв начин да е антисистемна, тя си е мутра – знае да извива ръце, да заплашва и да рекетира. Това ни демонстрираха Има Такъв Народ през последните седмици.

От „ ИТН “, партия с искания за смяна, работата стана „ Има такава безочливост “. Това, което виждаме по малкия екран, е пълзяща реанимация на мутренските години от 90-те. Ако от Има Такъв Народ се държат по този начин преди да са образували държавно управление, какво ще стане, в случай че съумеят да образуват такова? Пак споделям, отговорът се крие в 90-те години, когато най-бруталните и нелицеприятни качества и представители на обществото ни бяха на напред във времето.

- В каква догадка съгласно Вас претендентите за управленци ще спрат да ни се карат от екрана?

- Ще спрат да ни се карат, когато почнем ние да им се караме. Този карнавал би трябвало да спре. Ако Има Такъв Народ си мислят, че жителите ще ги оставят да надминат ГЕРБ по безочливост и безсрамие, бъркат. Такива митинги ги чакат, че свят ще им се завие. Хората не стачкуваха предишното лято, с цел да заменят бойковщината със славитрифоновщината, която по всичко проличава, е по-токсична и по-опасна от простотията на ГЕРБ.

Нека бъде явен, казусът не е в чалгата. Чалгата е най-малкият проблем. Проблемът е в това по какъв начин Има Такъв Народ схващат властта. За тях властта и по-точно упражняването на властта минава през санкции, унижения и бичуване. За Има Такъв Народ властта е доминация. Те целят напълно да подчинят обществото и институциите. Докато ГЕРБ създаваха мрежа от зависимости към себе си, методът на Има Такъв Народ разчита напълно на използването на мощ против всеки, дръзнал да се опълчи на проектите им. Ако Борисов ни го набиваше с 200, перверзията на Има Такъв Народ е надалеч по-зловеща и по-брутална.

- След 12 години ГЕРБ има ли заплаха властта да попадне в още по-лош политически индивид?

- Да, Има Такъв Народ сигурно са по-опасни от ГЕРБ. Проблем е обаче, че с държанието си Има Такъв Народ ще върнат ГЕРБ на бял кон, което е не по-малък проблем. Досега Има Такъв Народ нанасят само вреди за обществото. Трябват нови избори, където можем единствено да се надяваме, че жителите няма да разрешат шоуто да продължи. Демокрацията и шоуто, по този начин както Има Такъв Народ и Слави го схващат, са несъвместими. Трябва да изберем сред народна власт, правдивост и правда и шоу, кич и завръщане към 90-те. От нас зависи да създадем верния избор.

- Проектокабинетът на „ ИТН “ съгласно Вас следва ли настояванията, които сложиха жителите на митинга предишното лято?

- Не, проектокабинетът на Има Такъв Народ плюе в лицето на митинга от предишното лято. Нито едно от настояванията не е задоволено. Нито едно от настояванията няма да бъде задоволено, тъй като Има Такъв Народ не се интересуват от това какво желаят хората. Те се интересуват само от това да се доберат до власт и да употребяват тази власт, както те намерят за добре. Приказките на Слави за суверена са поза. Суверенът е просто средство за докопване до властта. Това демонстрира държанието на ИНТ.

- В тази връзка така наречен партии на митинга – „ Демократична България “ и „ Изправи се.БГ! Ние идваме! “ трябваше ли да имат по-категорични позиции още при предлагането му?

- Демократична България и ИБНИ би трябвало да гласоподават срещу държавното управление на Има Такъв Народ тази седмица. На двете партии и управленията им би трябвало да е ясно, че с Трифонов не може да има никакви диалози, договаряния и общи дейности. Също като ГЕРБ, Има Такъв Народ би трябвало да минат в изолираност. Не бива да се избира по-малкото зло, тъй като такова няма. ГЕРБ и Има Такъв Народ са еднообразно нездравословни, просто методите им са разнообразни.

- А съгласно Вас този проектокабинет ще успее ли да получи нужната за съществуването си поддръжка?

- До предходната седмица смятах, че е допустимо, само че след изцепката на Петър Илиев през днешния ден, считам, че кабинетът няма да мине. Въпреки че Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова бяха подготвени да поддържат Има Такъв Народ, мисля, че и те ще размислят. Единствените, които биха могли да поддържат проектокабинета, са Движение за права и свободи. Причината за това е елементарна. Има Такъв Народ са план на Движение за права и свободи през цялото време. Има Такъв Народ са следващият родолюбив план, основан от Движение за права и свободи, с цел да обере протестния избор. Успяха ненапълно, само че от жителите зависи Има Такъв Народ да се трансформира в партия еднодневка. Още едни избори биха имали добър резултат върху демокрацията в България. Този път същността на Има Такъв Народ няма да е загадка и хората ще знаят защо гласоподават.

- Съществува тезата, че задачата на Трифонов е да предлага невъзможни за поддържане разновидности. Съществува и тезата, че Има Такъв Народ е подмолен план, а като подобен би следвало да желае мощно властта. Кое съгласно Вас е по-вероятното?

- Има Такъв Народ и Трифонов желаят властта, само че рекетът е единственият метод, който знаят, с цел да я получат. Грешките не са от неумелост, а от безочливост. Има Такъв Народ желаят властта непременно, по тази причина са толкоз брутални. Ако я получат, ще станат още по-нетърпими. Това, което виждаме, е предизвестие какво следва. Сега е моментът обществото да отхвърли модела на Има Такъв Народ, преди да са имали опцията да го осъществят.

- Вотът ще се промени ли фрапантно, в случай че им нови парламентарни избори?

- Сигурно е единствено, че при нови избори, Има Такъв Народ няма да са първа политическа мощ. ГЕРБ ще си върнат първото място, а Демократична България ще изпреварят Българска социалистическа партия. Подредбата по всяка възможност ще е ГЕРБ, Има Такъв Народ, Демократична България. Това може да наподобява нищожно, само че тогава Демократична България ще получи мандат, защото ГЕРБ и Има Такъв Народ няма по какъв начин да сформират държавно управление. Демократична България също няма по какъв начин да сформира държавно управление, само че те биха дали късмет на служебния кабинет, което е по-добър вид от държавно управление на ГЕРБ или такова на Има Такъв Народ.

- Връчването на мандата от президента Радев на Има Такъв Народ беше придружено от митинг – съгласно Вас гласоподавателите на Има Такъв Народ разочароваха ли се от дейностите, които видяха?

- Част от тях се разочароваха. Наивно е да се мисли, че Има Такъв Народ ще изгуби поддръжката си за дни, само че настроенията сигурно се обръщат. Ако има избори през октомври или ноември, Има Такъв Народ сигурно ще изгубят поддръжка. Не е изключено даже да са трети, в случай че наклонността остане.

Нови избори са наложителни, защото Има Такъв Народ и Слави излъгаха електората. Те не просто го излъгаха, а с месеци се представяха за нещо, което не са. Има Такъв Народ не са партия на митинга, а една от най-неприятните метастази на статуквото, в случай че не и най-неприятната.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР