ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Има начин опозицията да избегне капана на статуквото

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Анализ на адв. Петър Славов за комплицираната политическа обстановка у нас:

Има ли излаз от готвения от статуквото капан - натрапена поддръжка за „ Правителство на малцинството “

Извънпарламентарната (до 4.04.) съпротива нееднократно обещаваше обществено, след изборите, да предложи опция на досегашното ръководство минимум по три метода:

1) Спиране, проверка и трайно паркиране на ръководството от „ Жипка-та “

2) Бързи законодателни промени в 45-то Народно събрание, които да поправят най-тежките дефекти на изборното ни законодателство, с цел да могат да се проведат при потребност нови, този път почтени и задоволително представителни избори (гласуваха едвам 50% от българските жители, при близо 4% недействителни бюлетини):

- отдалечено гласоподаване - по пощата и електронно;

- напълно машинно гласоподаване и унищожаване на смесеното преброяване на машинните и хартиените бюлетини с преписване „ на ръка “ на машинните протоколи;

- увеличение на секциите за българите в страни отвън Европейски Съюз, само че с открито #върховенство на правото – Англия, Съединени американски щати и така нататък

3) Законодателни промени за разграждане на модела на „ Жипката “ – публични поръчки, концесии, служби за сигурност, Министерство на вътрешните работи, статутът на познавач. съдилища и прокуратури и така нататък

Неведнъж беше правена и поръчка за приемане на мандат за сформиране на държавно управление. След поръчката за поддръжка за подобен „ кабинет на малцинството “ от досегашните партии на статуквото, става явен клопката, който те готвят – да гласоподават „ ЗА “ (на което явно не може да им бъде попречено) за избиране на кабинет с мандат на някоя от обединенията от досегашната извънпарламентарна съпротива и да го държат „ пленник “ във всеки един миг с вероятен избор на съмнение!

Отделно, за десния гласоподавател образуване на държавно управление с поддръжка от Българска социалистическа партия постоянно е било и си остава немислимо, та даже и тази поддръжка да не е била търсена!

Полезният ход, който деликатният прочит на Конституцията дава на обединенията от извънпарламентарната съпротива, е сега на приемане на такава " поддръжка " от партиите на статуквото, след привършване на избора и полагане на клетва от новия Министерски съвет, да се подаде НЕЗАБАВНА оставка. По този метод:

- Управляващо, въпреки и в оставка, ще е НОВОИЗБРАНОТО държавно управление, а не това с " жипката ", т.е. “жипката “ отива трайно в гаража.

- Дава се спомагателен период за работа на високи обороти на 45-ото Народно заседание за осъществяване на горните законодателни цели, защото още веднъж ще би трябвало да се „ завърти “ парламентарната „ ролетка “ с предоставяне мандати на 3 парламентарни обединения, преди да се стигне до разформироване на Народното събрание и назначение на служебно държавно управление (до 1 спомагателен месец или общо към 2 месеца за дейна парламентарна работа на 45-ото НС).

- Новоизбраното държавно управление в оставка ще има също близо месец за съществени инспекции и проверки на досегашното ръководство. А апропо, няма спънка то да продължи да работи и като служебно държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР