Факт - животът е по-хубав, когато на масата има солени

...
Факт - животът е по-хубав, когато на масата има солени
Коментари Харесай

Солени пълнозърнести бисквити със спанак

Факт - животът е по-хубав, когато на масата има солени пълнозърнести бисквити със спанак

Необходими Продукти

● яйца - 1 бр.
● спанак - 2 шепи нарязан (може и с лапад)
● хималайска сол -   1 ч.л доста равна, фина
● сода за самун - 2 щипки
● чубрица - 1 щипка
● кимион - 1 щипка
● джоджен -   1 щипка, сушен стрит
● пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
● шарлан - 5 с.л. + за намазване на тавата

Начин на подготвяне

Разбъркваме с телена бъркалка яйцето в купа. Към него прибавяме подправките - чубрица, кимион, сушен ситно стрит джоджен. Сипваме и содата, както и хималайската фина сол и шарлана. Разбъркваме.

Спанака нарязваме на ситно и го попарваме с гореща вода. Отцеждаме като омекне и още веднъж го наситняваме. Ако вместо спанак използваме лапад, то тогава листата (около 8 бр.) ги попарваме цели и по-късно към този момент изцедени ги нарязваме на доста ситно. Препоръчително е, каквато и зеленина да използваме, да я нарежем на в действителност ситни късчета, а не на дълги лентички, тъй като те ще попречат в следствие на формата на бисквитките, когато ги изрязваме на кръгчета.

Смесваме яйчената примес със спанака. Сипваме последователно пълнозърнестото брашно и замесваме тесто. Разточваме го с дебелина 5 мм и благодарение на дребна чашка без ръкохватка или друго уместно - с диаметър 4 см, изрязваме кръгчета.

Намазваме тавата с шарлан и ги подреждаме на малко разстояние, защото не се уголемяват, като преди този момент пооформяме малко крайчетата, в случай че инцидентно някое зелено късче леко стърчи. Печем солените бисквити на 180 градуса за 20 минути, като до момента в който се пекат, завъртаме два-три пъти тавата, с цел да се изпекат отмерено.

Зависи от фурната, тъй като всяка е друга, само че на към 10-15-та минута, в случай че бисквитките от долната страна са станали тъмно-златисти, превключваме единствено на горен реотан да се доизпекат. Вече подготвени прибираме в плик за няколко минути, защото са хрупкави и с цел да не се настояват, а да си останат по-мекички.

Като стартират да се изпотяват в пликчето, го развързваме, с цел да не се намокрят от конденза и след това отново затваряме. Чудесни и лесни солени пълнозърнести бисквити със спанак, подобаващи и за на път, защото устоят на време, без да се трансформират!

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР