Факт е, че има паднали ракети на полска територия, факт

...
Факт е, че има паднали ракети на полска територия, факт
Коментари Харесай

Янев извънредно за Полша, трябва ли да се притесняваме

Факт е, че има паднали ракети на полска територия, факт е, че има убити и опустошения на място. Оттук нататък дали приказваме за случай, за инцидентно попаднала ракета, или за съзнателно ориентирана от територията на бойните дейности ракета, е рано да се приказва. Категорична оценка могат да дадат проверяващите органи в Полша. Това сподели в коридорите на Народното събрание водачът на " Български напредък " и някогашен длъжностен премиер Стефан Янев, съобщи Novini.bg.

Вече чухме задоволително отзиви по тематиката и от публични американски източници, че евентуално става въпрос за инцидентно попаднала украинска ракета от системата за противовъздушна защита, която е била ориентирана към друга цел. Но преди да имаме дефинитивни резултати е рано да даваме безапелационни оценки. Не бива да се слагаме в обстановка, че надали не предрешаваме резултатите от следствието, съобщи Янев.
-->
Полша е страна-членка на НАТО и ако приемем, че тя е нападната, се задействат процедури по член 4. Посланиците ще дискутират този въпрос в основната квартира на Алианса, в българския парламент следобяд ще има съвещание на две комисии, които ще изслушват службите ни за сигурност, външния и военния министър, тъй че към края на деня ще имаме по-точна информация. Не мисля, че сега би трябвало да бием камбаната и да споделяме, че това е мотив за паника, по-скоро наподобява като случай. Не мисля, че все още би трябвало да имаме безапелационни оценки и терзания, че нещо трагично се е случило, с цялото ми почитание към жертвите, разяснява водачът на " Български напредък ".

В отговор на въпрос, в случай че се задейства член 4 от контракта за НАТО, по какъв начин би трябвало да се включи България, някогашният министър председател съобщи: " Както се включват всички страни-членки на НАТО – вземат участие в консултациите. Консултациите са тъкмо по тази причина – да се чуят мненията на страните-членки и да се търси общо решение на организацията ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР